Ungdomsprest fikk Sognpris

Sentral støttespiller: Edvard Stangfra Lions Club Oslo/Berg overleverte prisen til Fredrik Ulseth.

Like før avspark på Ullevål stadion delte Lions Club Oslo/Berg ut Sognprisen til presten Fredrik Ulseth, som gjennom 25 år har ytt en formidabel innsats til ungdom i klubbens nærmiljø.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Glad prismottager: Fredrik Ulseth, tidligere prest i Nordberg menighet, ble glad for Sognprisen. Foto: Eline Hvamstad

Ullevål: - Dette er utrolig inspirerende, sa en henrykt Fredrik Ulseth etter å ha mottatt Sognprisen.

Lyn-entusiast

Han synes det forteller mye om hvordan Lions legger merke til personer som jobber for lokalmiljøet, samt ser viktigheten av barne- og ungdomsarbeid. Ulseth har jobbet som prest i Nordberg menighet gjennom en årrekke. I dag jobber han som sogneprest på Lambertseter, men føler fortsatt tilhørighet til sitt gamle lokalområde.

- Jeg jobber i foreldreforeningen i Lyn og har barn som spiller på lag her, smiler Ulseth.

Derfor var det kanskje ikke så overraskende at Sognprisen ble utdelt like før avspark i kampen mellom Lyn og Brann på lørdag. Også gjennom sitt frivillige arbeid i fotballklubben Lyn har Ulseth hatt kontakt med ungdommen, og forteller en historie fra en tidligere kamp:

- Jeg hadde akkurat kommet tilbake fra Makedonia, der jeg hadde jobbet som feltprest, og stod i pølsebua på Ullevål under en av Lyns kamper. Da jeg stod der, kom det bort noen unge gutter som hadde vært soldater i Makedonia samtidig som da jeg var der, det var veldig hyggelig å se dem igjen, forteller Ulseth.

Sentral støttespiller

Edvard Stang fra Lions Club Oslo/Berg, er svært fornøyd med årets prismottaker.

- Ulseth har vært en sentral støttespiller og drivkraft i barne- og ungdomsarbeidet rundt oss i lokalmiljøet. Alt fra teatergrupper, drama og skuespill, oppsetting av korverk og konserter og ikke minst et sterkt engasjement for idretten gjennom Lyn, sier Stang.

Sognprisen deles ut årlig av Lions Club Oslo/Berg, og dens formål er å yte støtte og erkjennelse til personer, grupper eller organisasjoner som har gjort en innsats som kommer befolkningen i nærmiljøet til gode. Prisen har vært delt ut siden 1989. Kunstneren Zu Yi Chen har gitt form til prisen; en skulptur som er cirka 20 cm høy og kalles: " Enhet av motstand".

Området som dekkes med hensyn til kandidater som kan få tildelt prisen er begrenset av: Kirkeveien i sør, Sognsvann i Nord, Akerselva i øst og Sognsvannsbekken i vest.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse