ANNONSE
Annonse

– Unge kunstnere gjør det sjæl

Bidragsyterne til magasinet Fletta er unge kunstnere. Foto: FLETTA

De to jentene fra Tåsen lanserer nytt magasin på Kjelsås, for at unge kunstnere skal få vise seg fram.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2017 kl 17:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Fletta kunstmagasin markerer utgivelsen av sin første utgave, og inviterer til lanseringsfest fredag 27. januar klokken 18 på Avd. Frysja i Frysjaveien 42.

Utfordrende å komme fram

Nora Savosnick og Hanne Korsnes fra Tåsen, på Avd. Frysja. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Det er kunstnerne Nora Savosnick (20) og Hanne Korsnes (23), begge fra Tåsen, som står bak magasinet som ble etablert i fjor høst. Tanken er at unge kunstnere skal få en arena å vise fram kunsten sin på.

Allerede sommeren 2016 tok de tingene i egne hender og arrangerte Fletta kulturhelg for unge kunstnere, på Avd. Frysja. Deretter begynte de å samarbeide også i kunsten, og holdt felles utstilling på Ullevål før jul.

En del av bakgrunnen var at de opplevde det vanskelig å få innpass i etablerte gallerier som ukjente, unge kunstnere.

Skaper arenaer for unge kunstnere

Nå tar de det ett steg videre: Magasinet Fletta skal være en plattform der unge kunstnere kan få uttrykke seg, også de under høgskolealder, uavhengig av bakgrunn og kunstform.

I tillegg til å være et magasin, er noe av tanken at Fletta skal være en møteplass for alle involverte, der de kan dele og utfordre hverandres ideer. Med på laget er det for øyeblikket mellom 20 og 30 engasjerte unge mennesker.

LES OGSÅ: Jente 15 år om drikke- og ruspress: – Bare tull at det ikke går an å si nei!

– Fletta kunstmagasin favner i sin første utgave foto, tegning, maleri, musikk (ja, vi lover!), essays, dikt, intervjuer, noveller og utstillinger, sier Nora Savosnick i en pressemelding i forbindelse med lanseringsfesten.

LES OGSÅ: Tåsen-jentene gir mer til lokalmiljøet

Non-profit

Fletta er en non-profit organisasjon bestående av en gruppe engasjerte, unge mennesker som «arbeider med å hjelpe unge kunstnere ved å tilby en samlet arena for alternative tenkemåter.»

De medvirkende gjør det på frivillig basis, og magasinet er finansiert av stipend, samt innsamling på nett.

– Tanken bak er at man skal ha et magasin av unge og for unge. Derfor, for å nå ut til flest mulig, vil magasinet gis ut gratis. Et ønske er også å skape nettverk mellom unge kunstnere og kunstinteresserte, på tvers av bakgrunn og kunstform, sier Nora.

LES OGSÅ: Fletta-jentene: – Vi ringte til veldig mange, men fikk bare nei etter nei...

Faste utgivelser

Magasinet skal etter planen utgis hver tredje måned. Hver utgivelse har et eget tema for innhold. En «open call» oppfordrer alle unge kunstnere i Norge til å bidra med det de har, og redaksjonen er åpne for kunst av alle slag. Magasinet er ute etter å flette sammen ulike og spennende kunstformer for å skape noe nytt for å utvide, og ikke minst utfordre, den generelle oppfatningen av hva kunst er.

– Jeg følte at konseptet var interessant og at det også muligens ville fylle et tomrom, på den måte at vårt arbeid kunne ha en faktisk betydning, sier Daniel Edvard Askeland-Gjerde, en av bidragsyterne til magasinet.

Lanseringsfesten finner sted i Frysjaveien 42, fredag klokken 18. Arrangørene lover en kveld med live-musikk, performancekunst, slam-poesi, og en hemmelighet som avdukes i løpet av kvelden. Det blir servering, og det er gratis inngang.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse