Usikker fremtid

Grefsen-Kjelsås eldresenter har 1500 brukere. Nå er mange bekymret for senterets fremtid.

To ansatte ved Grefsen-Kjelsås eldresenter er permittert etter budsjettkutt. - Dere kan ha dårlig samvittighet, er den klare beskjeden fra de berørte.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

På tampen av 2005 ble budsjettet til Grefsen-kjelsås eldresenter kuttet. To av de ansatte ved senteret er allerede blitt permittert, og nå sitter det tre ansatte igjen med mye å gjøre.

Sårbare

- Både han vi kalte husholdskoordinator og økonomikonsulenten er borte, forteller daglig leder Bjørg Sund.

- Det merkes godt på et lite sted. Nå er vi veldig sårbare og redde for at vi ikke skal klare å beholde senteret. Vi har måttet øke prisene i kafeterian og har startet med å se på alle utgiftene. Det blir stadig begrensninger, forteller Sund.

Senteret har totalt 133 frivillige som til enhver tid jobber der. De tilsvarer 12 årsverk.

- Heldigvis er det veldig stort engasjement her, men vi er selvsagt bekymret for om det etter hvert er noen som rakner. Eldresenteret er totalt avhengig av frivillig hjelp, men det er ikke så greit når man bare møter motgang til tross for innsatsen. Takken de får er jo tross alt mindre penger å rutte med. Jeg tror de frivillige føler det veldig urettferdig nå, sier Bjørg Sund.

- Urettferdig

- Vi er avhengige av de ansatte for at dette skal gå rundt, hvordan skal senteret klare seg dersom oppsigelser blir alternativet? Det er stor innsats blant pensjonistene som jobber her. Gjennomsnittsalderen er på 77,3 år. Folk blir stadig eldre, vi er nødt til å få tak i yngre krefter. Men det klarer vi aldri med et budsjettkutt, sier Eva K. Gulbrandsen, som sammen med ni andre sitter i brukerrådet.

I alt er det tre seniorsentre i bydelen, der Grefsen-Kjelsås-området er det største med 40.000 innbyggere.

- Det er veldig urettferdig at vi nå blir bevilget mindre penger enn de andre sentrene til tross for at vi har flest beboere, mener Gulbrandsen.

Hun og Rigmor Landvik, som er leder i Brukerådet, påpeker at de vil sende ut et formelt brev til politikerne. Landvik har forståelse for at bydelsutvalget ikke har nok penger til å dele ut til alle.

- Dersom politikerne ikke lar seg rikke med hensyn til vedtaket, vil dette føre til større beslastning på de 160 frivillige som jobber de, sier Landvik

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse