Vakre toner i Grefsen kirke

Ta med venner og kjente til en stemningsfull kveld i kirken.

Torsdag 9. november kl. 21 inntar det lokale bandet Borderline BigBand med kantor Torun Fløystad Rike Grefsen kirke.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: Sommeren 2004 holdt Borderline BigBand sammen med koret Canticum og organist Rike en nattjazzkonsert i Grefsen kirke for et begeistret publikum. Etter den tid har Paulsen, som er trompetist i Borderline, latt seg inspirere til å ferdigstille nye storbandarrangementer av norske folketoner i salmeboka. De norske folketonesalmene er fantastisk vakre, og innholder en spesiell musikalsk dybde som gjør dem spesielt godt egnet for jazz og jazzimprovisasjon.

Blant deltagerne denne kvelden er Emilie Christensen, en lovende sanger med bakgrunn fra musikklinja på Foss videregående skole. Hennes store talent innen vokaljazz har lenge vært kjent blant innvidde. Arne Hiorth har i over 20 år vært studio- og teatermusiker i Oslo. Han er en erfaren komponist, arrangør og produsent, og har bidratt på innspillinger med mange norske artister som Radiostorbandet, Oslo Groove Company, Mari Boine, Anja Garbarek og Bjørn Eidsvåg.

Borderline BigBand har en sterk tilhørighet til bydelen ved at flere av medlemmene er bosatt nettopp her. Bandet har flere ganger valg å presentere fremadstormende norske jazzmusikere gjennom konsertprosjekter med navn som Kåre Nymark Jr., Håkon Kornstad, Ingebrigt Flaten, Olga Konkova, Håvard Wiik og Kirsti Huke, og med tilhørende konserter på Blå, Oslo Jazzfestival, Storbandfestivalen i Sandvika, Kampenjazz og Josefine Vertshus. Sommeren 2004 inngikk Borderline Bigband et svært vellykket samarbeide med saksofonist og komponist Vidar Johansen som hittil har resultert i konsert på Det Åpne Teater og en mini-turné til Berlin (jazzklubben Kunstfabrik Schlot) hvor originale komposisjoner ble fremført av Borderline med Johansen som solist.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse