Velkoreografert ballett og "zombie-breakere"

"Element Soul Crew" fengslet publikum.

Den norske ballettskolen viste fram klassisk eleganse og en tøff breakforestilling på dansens dag i Parkteateret lørdag 26. april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2008 kl 10:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Headspin, windmill og backflip.

Se bildet større

Unge ballettalenter.

PARKTEATERET/MARIDALEN: Det er niende gang dette Unesco-arrangementet feires i Norge. Dansens dag har som målsetning å sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse politiske, kulturelle og etniske grenser.

- En estetisk nytelse

Først ute var Den norske ballettskolens ballettensemble med to numre koreografert av Irene Aarset Johansen, Siri Aarset Johansen og Hanna Mjåvatn.

Helge Holter, en av Nordre Aker Budstikkes lesere, var imponert:

- Dette var elegante og velkoordinerte framføringer av unge ballettalenter. Først en artig spanskinspirert dans over et trekantdrama. Både humoristisk og uttrykksfullt, sier han til Nordre Aker Budstikke.

- De eldre ballettutøverne framførte en velkoreografert ballett, som krevde både gode individuelle ferdigheter og god forståelse av helheten. Det var en estetisk nytelse å se dem flyte over gulvet.

Ut av "krypten"

Den norske ballettskolen har også en breakdance-gruppe, "Element Soul Crew", ledet og trenet av Morad Aziman. Denne gruppen, med dansere mellom ni og tretten år, trener jevnlig på Maridalen skole, og fikk også vist seg frem på dansens dag.

Aziman hadde denne gangen laget en spennende regi på temaet zombier. Her stod prestasjonene i kø, med headspin, windmill og backflip. Publikum ble revet med fra første dansers steg ut av en "krypt", og fulgte opp med taktfast klapping.

- En fryd for øyet, spesielt sett i lys av dansernes unge alder. Det må også gis ros til helheten i forestillingen, hvor musikken stod meget godt til koreografien, sier Holter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse