Venter nesten 2000 besøkende til julemarkedet på Skjerven

Tradisjonen tro - snart klart for julemarked på Skjerven Gård i Maridalen - med eller uten snø. FOTO: SKJERVEN GÅRD

– Egentlig er det feil at det heter julemarked, tanken bak var å skape «Julestemning på Skjerven gård». Men på folkemunne blir det julemarked likevel, forteller Tori Bakke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2015 kl 20:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN:Tradisjonen tro er det igjen tid for det årlige julemarkedet på Skjerven gård helgen 12. og 13. desember. Eller kanskje er det først og fremst tid for å få julestemning.

LES OGSÅ: Den lesbiske presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Det begynner å bli noen år siden første julemarkedet på Skjerven. Det startet faktisk helt tilbake i 2004.

– Da hadde vi det åpent fire dager, torsdag til søndag, og vi hadde det bare i drengestua. De første årene kom det kanskje 50 mennesker innom i løpet av de fire dagene. De siste tre-fire årene har det stabilisert seg på cirka 1600-1700 mennesker innom i løpet av helgen, sier Tori Bakke.

Unikt

Det er alltid hyggelig å komme på julemarked på Skjerven, bondegården et lite stykke innover på Maridalsveien. Hester, sauer, kanin, katt, hund og ikke minst nissen. Som med sin helt spesielle nissedrakt, karret av saueulla fra Skjerven, sitter på låven og venter. Høner har det også vært der, men en ivrig rev i området har spist de opp, én etter én.

– Det beste jeg synes ved å arrangere et slikt julemarked er at vi skaper noe unikt for hele familien, noe som skaper hygge og tradisjoner. I Oslo er det få gårder, om noen, som inviterer folk hjem til seg som vi gjør, sier Tori.

LES OGSÅ: Listhaug og Høie vil at hele Norge skal se til Skjerven gård

– Mange er på let etter den gode julestemningen og det tror jeg de får hos oss. Ved å satse på bredde i tilbudene våre kan hele familien hygge seg på gården; barna kan hoppe i høyet, sitte på fanget til nissen eller høre julefortelling, de voksne kan titte på alt vi og utstillerne har å vise frem. Her kan man treffe naboen eller andre i nærmiljøet, og kjøre hest og vogn.

Sammen med resten av familien Bakke på Skjerven er forberedelsene godt i gang til julehelgen.

– Jeg hører om familier som har det som tradisjon nå å komme hit på julemarkedet hvert år. Det synes vi selvsagt at er veldig hyggelig å høre, sier Tori.

LES OGSÅ: SiO starter juletradisjon på Kringsjå

Samlende

Tori nevner også at julehelgen er samlende for Maridalen.

– Jeg synes det er fantastisk at en sånn helg er samlende for dalen vår, siden de aller fleste frivillige som hjelper til kommer fra Maridalen. For mange er det også blitt en tradisjon, det å hjelpe til på markedet.

LES OGSÅ: Har Gunn det kuleste og beste firmanavnet i Norge?

Tori legger til:

– Som venninna mi, julefortelleren, skrev så fint; «Skjerven - der hvor by og land møtes!
Kunnskap, omsorg, hjerterom og glede». Var ikke det flott?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse