Verden til Maridalen

 

Verden i Oslo er en del av Childrens International Summer Villages (CISV) sine lokalprosjekt i Norge. Siden 2002 har Verden i Norge arrangert sommerleir for barn, både i Bergen, Skedsmo, Asker, og fra og med 2007 i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.06.2008 kl 08:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: CISV er en ikke-politisk og ikke-religiøs organisasjon som har hovedfokus rettet mot fredsfostrene arbeid, hvor vennskap er en sentral verdi.

Integrering

Hovedmålsettingen for Verden i Norge er integrering av asylsøkerbarn med jevnaldrende i nærmiljøet.

- Vi ønsker å gi barna på asylmottakene et positivt avbrekk fra hverdagen gjennom ulike aktiviteter, slik at dette blir en opplevelse de kan ta med seg videre. Samtidig ønsker vi å gi de norske barna fra nærmiljøet mulighet til å bli kjent med barn som har en litt annerledes hverdag enn dem selv. Særlig med hensyn til skolestart håper vi å skape vennskap som varer, sier arrangørene i en pressemelding.

Langsiktig tilbud

Prosjektet er et helhetlig og langsiktig tilbud til barna som deltar.

Omtrent en gang i måneden etter sommerleir og frem mot neste års sommerleir arrangerer de aktiviteter slik at alle får muligheten til å se hverandre igjen og opprettholde kontakt og vennskap.

Verden i Oslo ble arrangert for første gang sommeren 2007 og det var 12 frivillige i alderen 20-30 år som inviterte barn i barneskolealder fra Vogstgate, Brenneriveien og Vestby statlige mottak samt andre Oslobarn til sommerleir.

30 barn kom hver dag i en uke på leir på Maridalen skole og de gode tilbakemeldingene fra både barn og voksne som var involvert i fjorårets leir gjør at de ønsker å skape en slik leir igjen.

Mange aktiviteter

Maridalen skole tilbyr gymsal, fotball- og basketbane, lekestativ samt turmuligheter i skog og mark.

I løpet av leiruken arrangeres det en mengde ulike aktiviteter, og deltagerne vil få mulighet til å skape noe sammen.

Barna ankommer leiren hver dag klokken 08.30, og drar hjem 16.30 (mandag til lørdag). Siste leirdag arrangerer de kulturfest hvor barna får vise frem til venner, familie og lokalsamfunn alt de har gjort i løpet av uken.

- Leiren og aktivitetene i etterkant har vært en kjempesuksess. Mange av barna har aldri vært på leir før, og fikk en virkelig flott opplevelse på leir hos oss, sier de.

I år holdes leiren i uke 27, fra mandag 30.juni til lørdag 05. juli, og arrangørene ønsker i år å øke antall barn.

- I den forbindelse vil vi invitere flere norske barn fra de samme eller nærliggende skolene som barna på asylmottakene går på.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse