ANNONSE
Annonse

Vet du hvor hårene på fiolinbuen kommer fra?

God veiledning fra de litt eldre barna til første og andreklassingene. Foto: KJELSÅS SKOLES STRYKEORKESTER

Og at en fiolin kan koste mange titalls millioner kroner? Første- og andreklassingene ved Kjelsås fikk et aldri så lite lynkurs av skoleorkesteret her om dagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Fredag 2. juni holdt Non-stop, mellomorkesteret til Kjelsås skoles strykeorkester fire konserter for første og andre trinn ved skolen. Totalt var det flere enn 200 publikummere innom konsertene.

Moro med strykere. Foto: KJELSÅS SKOLES STRYKEORKESTER

Inspirasjon

– Formålet var å vise hva orkesteret har øvd på og å inspirere og gi barna på 1. og 2. trinn mulighet til ta på å prøve å spille på en fiolin eller cello, oppsummerer Erik Pan, styreleder Kjelsås skoles strykeorkester.

Innimellom hvert stykke forklarte og de entusiastiske tredje og fjerdeklassingene hvordan instrumentene fungere og hvordan det er å spille på instrumentene.

Først konsert. Foto: KJELSÅS SKOLES STRYKEORKESTER

Hårene på buen

– Og også artige fakta som for eksempel at hårene på buene er hestehår og at en fiolin kan koste mange titalls millioner kroner. Det var veldig mange nysgjerrige som fikk prøve et strykeinstrument for første gang, forteller Pan videre.

Tre orkestre

Kjelsås skoles strykeorkester har tre orkestre. Aspirantorkestrene heter Tutti-frutti og Non-stop. De som har spilt lengst spiller i Hovedorkesteret.

Kanskje ble noen av de andre barna inspirert til å begynne i orkester? Foto: KJELSÅS SKOLES STRYKEORKESTER

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse