Vi kårer Nordre Akers kuleste russebuss!

Hvilken buss bør vinne? Dette er en lokal buss, som nå står parkert og venter på russetiden rett ved Oset vannverk.

Nordre Aker Budstikke kårer bydelens kuleste russebuss! Hva synes du om russebussene i Nordre Aker? Skriv inn din kommentar, og du kan være med å påvirke konkurransen!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2008 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – På min buss er vi nesten bare jenter fra Nordberg, i tillegg til et par fra Grefsen, så en lokal kåring i avisen ville vært kjempekult, sier russepresidenten på Grefsen, Pernille Rognby, til Nordre Aker Budstikke.

Nye regler

Utdanningsetaten la i begynnelsen av april frem et nytt felles reglement for alle videregående skoler i Oslo.

"Russebiler og russebusser er forbudt på skolens område. Det gis ingen dispensasjon til russebilkåring eller liknende."

Slik lyder regel nummer tre i det nye fellesreglementet. Mange russ er skuffet over at det ikke blir noen skolekåringer.

– Vi har fått veldig mange reaksjoner. Det er spesielt mange som reagerte på at det nye regelverket kom så sent. Hverken vi eller Russens Hovedstyre fikk kjennskap til dette før 4. april., og mange hadde da allerede begynt å planlegge skolekåringer. Hvis vi hadde fått vite om dette tidligere, hadde det vært mulig å legge skolekåringene til andre steder, sier Mia Skard, i R-O-K-gruppen.

– Kjempekult!

På Grefsen og Berg videregående skoler har de bestemt seg for å trosse reglene, og allikevel holde skolekåringer utenfor skolens område. Men russepresident på Grefsen, Pernille Rognby, synes en kåring i lokalavisen i tillegg ville vært kjempekult.

Lokalavisens kåring vil legge spesiell vekt på kreativitet og konsept. Det setter Rognby spesielt stor pris på.

– På de fleste kåringene er det nå oftest de som har brukt mest penger som stikker av med premiene. De jeg kjenner er mest opptatt av å gjøre så godt de kan selv - og å ha det morro, sier hun.

Også Charlotte Lande Andersen, russepresident for Berg, er positiv til den nye kåringen.

– Vi skal ha en skolekåring på Sognsvann på torsdag, men det er ikke sikkert at alle bussene på skolen er ferdige til denne kåringen. Dette er absolutt noe min buss kunne tenke seg å bli med på, sier hun.

Løse kriterier

For at bussen skal være kvalifisert for å delta i kåringen, holder det at noen av bussens medlemmer er fra Nordre Aker!

I juryen sitter ansvarlig redaktør Ivar Brynildsen, en representant fra Trikkehallene og og nettjournalist Linn Kongsli Lundervold.

Bussvinneren blir offentliggjort på forsiden, og med stort oppslag i Nordre Aker Budstikke 15. mai! Det blir også kåret en hovedvinner, på tvers av alle Lokalavisene Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse