Vil bygge barnehjem i Estland

Barn fra Estland på sommerleir i Norge.

Det startet med et barnekor på Korsvoll. Nå er det en humanitær aksjon for gatebarn i Estland. Til helgen arrangeres loppemarked.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: Erling Rimerhaug startet det hele med et barnekor, som senere ble til familiekor med sang, dans, drama og opptredener i utlandet.

- Vi var første gang i et østblokkland i 1992. Den gang var det lange køer i butikkene, veldig dårlig vareutvalg og kulerammer i kassa, sier Wenche Lunde, fra Stiftelsen som arbeider blant gatebarn i Estland.

Tallinn er i dag en by med veldig vestlig preg, men særlig de russiske gatebarna har det fremdeles veldig tøft. Stiftelsen vil sette opp et eget barnehjem ved siden av kirken de opererer ut fra i Estland, og har søkt om 15 millioner i EØS-midler til bygging. Nå trenger de faddere og midler til å drive hjemmet.

- Vår samarbeidspartner i Estland er den lutherske Peetelkirken, hvor de har barnehjem med plass til 18 barn i andre etasje og krisehjelp i kjelleren. 30-40 barn er innom hver eneste dag for mat, en dusj, leksehjelp og omsorg.

- Takket være bydelens faddere og organisasjoner i nærmiljøet som jobber med både hodet og hjertet, som Avantor ASA, Lions Nordberg og Rimi Korsvoll, kunne vi også i år invitere til sommerleir i Norge, for fjerde året på rad. I år var 20 barn i alderen fra 5 til 17 år på Vollen i Nittedal og i Bø i Telemark, sier Lunde, som håper mange finner veien til "huset" til helgen.

Inntekten går uavkortet til gatebarna i Estland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse