Barnekulturdagen 2008: – Vil engasjere og involvere

Denne dagen kan alle som vil vise frem sitt talent.

I fjor deltok 1200 barn, unge og voksne på Barnekulturdagen. Lørdag 1. november braker det på ny løs.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Et tidligere bilde fra Barnekulturdagen i Nordberg.

Se bildet større

Ballettdansere på scenen til glede for publikum.

Se bildet større

Andreas Skui Nøkleby var aktiv med kamera under en tidligere barnekulturdag på Nordberg. Foto: Arkiv

NORDBERG: Arrangementet holdes i Nordberg kirke, som denne dagen forvandles til oase av smilende barn og unge, latter og lek.

– Det vi ønsker er å engasjere og involvere barn og unge i lokalområdet Nordberg, Tåsen, Korsvoll, Kringsjå og Gaustad, forteller primus motor Marianne Skui.

– Kulturell møteplass

Arrangementet i kirken er gratis og drives av ideelle krefter. Nordberg kirke stiller i tillegg sine hus og lokaler til disposisjon.

– Målet er å være et samlingspunkt og en kulturell møteplass for alle som bor i denne delen av byen, og som til daglig er spredt på ulike barnehager og skoler. Denne høst-lørdagen får barna vise hva de holder på med og engasjerer seg for, sier Skui.

En scene stilles derfor til barn og unges disposisjon. Det blir sang, dans, teater, break, sirkus, turn, musikk - alt de driver på med og som de ønsker å vise frem for publikum.

– Parallelt med barnas egne sceneopptredner arrangeres det workshops, fortellerstund og teaterforestillinger utført av profesjonelle krefter, forteller Skui.

Sirkus og dans

Kulturlørdagen starter med én times konsert i kirken klokken 13.00. Djembespillere trommer arrangementet i gang på kirkeplassen, før lokale og proffe krefter, i samarbeid, overtar.

– "Fantorangen", fra NRK Barne-TV, er konferaniser sammen med musiker og perkusjonist, Eddie Andresen. Det blir opptredener med barn fra sirkusskolen til Cirkus Pilar, ungdommer fra West End danseskole og bydelens førskolebarn er samlet til sin første konsert med "Megakoret", sier Skui.

For små og store

Etter konserten starter lokale krefter opp på scenen som er rigget til i kirkestuen. Anne Stray, som driver Annes Dukketeater i Frognerparken, viser sin nye forestilling "Molefonken". Denne forestillingen passer for barn mellom 3 og 5 år.

– "Trupp Go`hjerta" spiller "Ja, Kom...!" og "Hysj!", forestillinger som er rettet mot de minste barna. Og som om ikke det er nok vil Anne Tandberg fortelle eventyr for både store og små,sier Skui.

På kirkeplassen brenner speiderne bål, og lokale foreninger er invitert til å stille med informasjon om det de holder på med. Og her går det også an å få seg noe godt å spise og drikke mellom slagene.

Barnekulturdagen arrangeres i år for femte gang.

Mer info: www.nordbergkultur.com eller Marianne Skui: 47413534.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse