Vil lage radio for deg

TAR SATS: Svein Larsen har slått seg ned på Nedre Bekkelaget og starter fra januar 2009 ny radiokanal i Oslo. (Foto: Øystein Dahl Johansen) FOTO: Øystein Dahl Johansen

1. januar går Radio Metro på lufta. Bak kanalen står blant annet Svein Larsen (56) fra Nedre Bekkelaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2008 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NEDRE BEKKELAGET: – Vårt konsept er å lage radio for osloregionen. Vi er ikke interessert i andre byer eller områder. Vi skal gi lokale nyheter, lokal trafikkinformasjon og lokal værmelding, sier Svein Larsen som for to år siden bosatte seg med kone og barn i Skrenten med utsikt over Paddehavet.

– Jeg ser en økt osloidentitet, det ser man på oppblomstringen av lokalpressen. Folk er opptatt av byen, bydelen og nærområdet sitt. Det finnes ingen radio med dette fokuset, sier han.

Radio Metro skal sende hele døgnet og være en radiostasjon for stor-Oslo, det vil si Oslo kommunene og alle kommunene på Nedre Romerike.

Krangel om konsesjon

forbindelse med konsesjonstildelingen i juni ble Radio Metro tildelt frekvensen Radio1 har sendt på de siste årene.

Svein Larsen er helt klar på at de vant fordi de var den stasjonen som ville tilby mest lokalt innhold.

– Vi skal sende fjorten halvtimer med lokalt stoff, Energy skal sende elleve halvtimer, mens Radio1 skal sende ti halvtimer, sier han.

Radio1 har klaget konsesjonstildelingen inn for Medietilsynet, men Larsen regner ikke med at de får medhold her.

– Jeg aner ikke hvordan Radio1 håndterer dette, men kriteriene var såpass klare i forhold til lokalt innhold, radiokompetanse og finansiell gjennomføringsevne, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse