Vinner av Spellemannsprisen er fra Korsvoll

Frank Michaelsen - fra bandet The Switch, som vant Spellemannsprisen 2016 - her fra Øya-festivalen. FOTO: ELLEN LUND

Og om ikke lenge har bandet The Switch konsert i nabobydelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2017 kl 12:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta

The Switch

  • The Switch vant Spellemannsprisen for 2016 i kategorien indie for den nyeste plata si, The Switch Album. Prisen ble delt ut 28. januar i år.
  • Bandet vant også Natt & Dags oslopris for beste musikkutgivelse i 2016.
  • Sjumannsbandet The Switch har følgende medlemmer: Thomas Sagbråten - vokal og gitar, Peter Vollset - tekster, Espen Kregnes - bass, Filip Roshauw - gitar og vokal, Arthur Kay Piene - tangenter, Tore Flatjord - trommer, Frank Michaelsen - gitar, tangenter og vokal
  • Plater: Big If (Arch Records, 2014), B For the Beast (Bangles and Brass Records, 2015), The Switch Album (Bangles and Brass Records 2016)

KORSVOLL:Gratulerer til The Switch med Spellemannsprisen 2016, i kategorien Indie, for den nye plata The Switch Album. Og i det bandet er også gitarist Frank Michaelsen med, og som har bodd mange år på Korsvoll. Og hvor fortsatt familien bor.

Se bildet større

The Switch - fra venstre Tore Flatjord, Arthur Piene, Espen Kregnes, Thomas Sagbråten, Filip Roshauw, og Frank Michaelsen. Peter Vollset representert ved Torshov-oksen. FOTO: THE SWITCH

The Switch

Men hvem er de egentlig, bandet som også har medlemmer fra Bydel Sagene og Torshov? Til og med med Torshovoksen på platecoveret, og som nevnt dro i land ikke mindre enn Spellemannsprisen for kort tid siden?

– Musikken vår befinner hovedsakelig i landskapet gitarpop, men tar tidvis turen ut i andre sfærer. Noe som var tilfellet med albumet «B for the Beast» som kom i 2015. Prog-pop kaller vi vel denne. Spesielt for platen er det at låtene bærer en felles fortelling, noe som bringer oss til Torshov, utdyper Frank.

Coveret

Og blant annet har bandets tekstforfatter Peter Vollset vokst opp på Torshov.

– På omslaget til platen ser man en stilisert gjengivelse av Torshovoksen. Det er her bandets tekstforfatter Peter Vollset vokste opp og okse-fontenen er et viktig fysisk sted i skildringen som tekstene forteller.

– Dessuten ble planene om albumet først konkretisert i kjelleren på Soria Moria, på Magneten, forteller Frank videre.

Konsert

Og på tide med en konsert.

– Ja, på høy tid å fremføre albumet, i sin helhet!

7. april er du herved invitert - til Soria Moria i Vogtsgate.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse