Vinsmaking – til og med på museet

Phil Loring er kurator i medisinsk historie ved Teknisk Museum. Nå inviterer han på en annerledes vinkveld på museet. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Men nei, det handler ikke om å kjenne igjen snerp fra garvestoffer, eller kjenne forskjell på Bordeaux og Burgund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2016 kl 16:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nemlig helt tilbake til middelalderen. For vin har fra gammelt, gammelt av blitt brukt som medisin.

– Ja, både som legemiddel i seg selv og som en måte å blande med andre legemidler , for eksempel ved tilsetning av knuste urter og lignende i vinen. Legene hadde forseggjorte systemer for å matche forskjellige viner til ulike pasienter, basert på deres symptomer og temperament, forteller Phil Loring, kurator i medisinsk historie ved Teknisk Museum.

– Vi inviterer til vintesting, fordi vi synes det kan være en ny måte å engasjere nysjerrige voksne sammen med og om historien om medisin, legger han til.

LES OGSÅ: Tvillingene fra Tåsen klare for OL i Rio

Loring fortsetter.

Flere runder

– Vi planlegger flere runder med matkurs og andre mat-happenings i samme ånd. Vinsmakingen er en myk start på alt dette, og vi har valgt middelalderen fordi det er sterke og veldokumenterte sammenbindinger mellom måten leger fra middelalderen og renessansen forsto både kropp og vin, ifølge Loring.

LES OGSÅ: Da bystyrepolitikerne dro på Berg-befaring

Torsdag

Vinsmakingen er torsdag 2. juni, og man må melde seg på og kjøpe billetter.

– I stedet for å lære å kjenne igjen snerp fra garvestoffer eller kjenne forskjell på en vin fra Bordeaux og en fra Burgund, vil du bli tatt med tilbake til en tid der vin smakte svært annerledes enn hva det gjør i dag, står det blant annet i invitasjonen.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

LES OGSÅ: Dro til Bolleland for å sjekke bilistenes syn

Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Teknisk museums utstillinger: Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Nasjonalt medisinsk museum inneholder medisinhistoriske utstillinger og samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. Museet er integrert i Norsk Teknisk Museum - alt ifølge www.tekniskmuseum.no.

Her kan du lese mer om museet og påmelding.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse