Visuelt språk

Hvorfor ikke? Fotoene som stilles ut ved Nordberg ungdomsskole må oppleves.

Nordberg ungdomsskole inviterte til vernissage i trappehallen

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

(fv) Kunstneres Katinka Maraz, bydelens Anne Berit Haavind og rektor Kirsten Bjellaanes var sååå stolte over elevenes arbeid.

Nordberg: Fjorårets 8. trinn hadde et fotoprosjekt i samarbeid med Bydel Nordre Aker og kunstneren Katinka Maraz. Resultatet ble avduket 28. september, med snorklipping og is til elevene under vernissasgen i trappehallen på Nordberg ungdomsskole.

Helhetlig

- Utvalget av foto er helt urettferdig, men bildene på veggen har alle en fin fargesammensetning og er resultat av helhetlig tenkning, sa Katinka Maraz, som kunne røpe at det var skikkelig moro å jobbe sammen med ungdommer.

- Vi møter bilder overalt. Det er viktig å finne ut av hvem som har lyst til å si noe med fotoets språk, og hvorfor? Uterommene våre er fulle av reklame. Hvorfor ikke skoleprosjekter som dette, spurte hun.

Stor aktivitet

Anne Berit Haavind, leder for ungdoms- kulturarbeid i bydel Nordre Aker, er ikke før ferdig med å lede den store folkefesten elvelangs Akerselva ved høstjevndøgn, i år med en rekke lysskulpturer og besøksrekord, før hun stiller på Nordberg ungdomsskole med favnen full av blomster.

- Dette er blitt enda bedre enn vi turte å håpe på, uttalte Haavind, før overrekkelse av blomster til skolens rektor; Kirsten Bjellaanes og fotoprosjektleder Maraz.

Skolen har også tidligere samarbeidet med bydelen i prosjekt under "den kulturelle skolesekken", med keramikk, tekstil og silhuetter i stein. Resultatene er blitt profesjonne arbeider som bør tas i øyesyn.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse