Vitensentrenes «Oscar» til Teknisk museum

Utstillingen Ting mottar sin ellevte internasjonale pris mandag. FOTO: TEKNISK MUSEUM

Teknisk Museum mottar mandag sin ellevte internasjonale pris for utstillingen «Ting».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2015 kl 15:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Norsk Teknisk Museum mottar mandag 19. oktober for andre gang den prestisjefyllte bransjeprisen «The Edgies» for verdens beste utstillingsopplevelse, melder museet selv i en pressemelding.

«The Edgies» deles ut av The Association of Science-Technology Centers (ASTC) – Den internasjonale organisasjonen for vitensentre og teknologimuseer.

Teknisk Museum vant prisen også i 2009, som første europeiske museum, for prestisjeutstillingen «Klima X».

Ellevte pris til Ting

Dette er den ellevte internasjonale prisen til jubileumsutstillingen «Ting – teknologi og demokrati».

Det er ikke lenger siden enn juni, at musset ble tildelt «Ecsite wards», fra det europeiske nettverket for vitensentre og museer, som organiserer rundt 350 medlemmer.

– Dette viser at det harde arbeidet vi gjør for å gi publikum de aller beste opplevelsene fører frem. Vi er stolte og veldig glade for å kunne tilby en så spektakulær utstilling. Kom og opplev før den blir tatt ned, sa kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff til Nordre Aker Budstikke i juni.

Teknisk museum er dermed det første museet og vitensenteret i verden som mottar begge de to internasjonale vitensenterorganisasjonenes priser for beste utstilling.

Museums-Oscar

«The Edgies» er vitensentrenes «Oscar», og deles ut av Den internasjonale organisasjonen for vitensentre og teknologimuseer, ASTC.

– Jeg føler stor glede og stolthet når jeg representerer Norsk Teknisk Museum og Oslo vitensenter ved den viktigste internasjonale møteplassen for alle verdens vitensentre, og får motta denne prisen fra kolleger. Det betyr at vitensenter-verdenen legger merke til hva vi får til i Oslo, og at kombinasjonen av vitensenter og museum er gull verdt, sier museumsdirektør Hans Weinberger, som er i Montreal i Canada for å motta prisen, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Teknisk museum frykter satsingen på nytt vitensenter på Tøyen. – Vil kunne føre til et dårligere tilbud, sier Teknisk Museum-direktøren.

Ting ble åpnet på Teknisk museum av H.M. Kong Harald 2. april 2014, og står ut året 2015. Siste åpningsdag er 30. desember 2015.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse