Vold, mobbing og ondskap

I kveld og i morgen slippes ondskapen løs på Trikkehallen. Brageteateret har laget forestilling med utgangspunkt i Jan Guillous prisbelønte roman Ondskan.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2006 kl 11:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Skuespiller Åsmund-Brede Eike og musiker Joseph Angyal ønsker å gi en intens teateropplevelse om vold og brutalitet. Forestillingen viser hvordan hovedpersonen blir utsatt for vold og trakassering både hjemme og på skolen. I en spiral av ondskap og urettferdighet stilles hovedpersonen overfor problemer som vold og gjengmentalitet. Eike synes det er en interessant problemstilling om hvordan volden fungerer og hvordan mennesker tar i bruk vold for å oppnå ting.

– Det er en tematikk alle har vært gjennom på skolen, mener Eike, og i en viss grad har han selv opplevd grupperinger og gjengmentalitet. Forestillingen er et tilbud fra Brageteatret til ungdoms- og videregående skoler. Stykket har fått mange gode tilbakemeldinger siden starten for et og et halvt år siden. Guillous roman er gjort om til en monolog, og sammen med musikken til Joseph Angyal dramatiserer skuespillerne handlingen frem i enkel setting på 45 minutter.

– En fange fra Ullersmo fengsel syntes til og med at forestillingen var bedre enn filmen, forteller Eike.

Til forskjell fra andre stykker om samme tematikk skiller denne seg ut ved at den verken er moraliserende eller påtrengende, og Eike opplever det som en fin ting å gi ungdommene muligheten til å tenke selv.

– Jan Guillou har ikke skrevet det som moraliserende, men forklarer mer hvordan vold fungerer, forteller han.

Slik ønsker også Eike selv å fremføre tematikken.

– Det er ingen glorifisering av vold, men en gripende historie om hvordan volden fungerer satt i systemet.

Forestillingen holdes på Trikkehallen på Kjelsås i dag og i morgen, og begynner kl. 20.00 begge dagene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse