Wesseltoft på topp

Bugge Wesseltofts juleplate troner på toppen av salgslistene. Foto: Jazzland Rec.

Bugge Wesseltofts julealbum troner på toppen av salgslistene før jul.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 10:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Oslo: Hele 7 av julens 10 mest populære plater er det norske band og artister som står bak. På toppen troner et 11 år gammelt kritikerrost julealbum av Bugge Wesseltoft, bosatt på Grefsen.

Det viser nye tall fra landets største musikkforhandler, Platekompaniet.

– Stor overraskelse

– Årets julesalg har gitt én virkelig stor overraskelse, og det er Bugge Wesseltofts ”It’s Snowing on My Piano”. Den er blant de tre mest solgte platene i alle våre 21 butikker, forteller Rolf Kristian Presthus, administrerende direktør i Platekompaniet.

Etterspørselen etter den anerkjente norske jazzmusikerens julealbum fra 1997 er nå så stor at Presthus frykter det kan bli vanskelig å skaffe nok plater.

– Dette albumet vil totalt ha solgt rundt 50 000 eksemplarer innen utgangen av året, hvorav 20 000 av disse stammer fra årets salg. Det er eksepsjonelt bra av en såpass gammel utgivelse, påpeker han.

Jule-jungeltelegrafen

På ”It’s Snowing on My Piano” tolker Wesseltoft et knippe tradisjonelle julesanger på sin helt særegne måte. I tillegg byr platen på et par nye melodier. Presthus synes det er hyggelig at nettopp ”It’s Snowing on My Piano” selger godt denne julen.

– Dette er et svært stemningsfull album som ikke er blitt markedsført i noen særlig grad. Det har solgt stabilt godt i 11 år takket være jungeltelegrafen. Mange har fått platen i presang til jul, og deretter selv gitt den i julegave til venner og familie neste jul, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse