ANNONSE
Annonse

Wow, se Lars (31) sine råe opplevelser i Oslomarka

Nøklevann, Østmarka Foto: Foto: Lars Lindland

Naturentusiasten foreviger og deler sjeldne turopplevelser i og nær hovedstaden på Instagram.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Lars Lindland, bosatt på Hasle, jobber til daglig i Utdanningsetaten i Oslo kommune. Blant 31-åringens mange fritidsinteresser, er det ingen tvil om at friluftsliv og foto henger høyest - aller helst i Oslomarka.

- Å ligge i et feltreir med hengekøye med myggnett og duk, når lynet slår ned rundt øra på en, er en heftig opplevelse. Jeg elsker vær, sier Lindland og forteller om den mest spesielle opplevelsen fra årets sommer:

- Jeg overvar en vandrefalk i en imponerende flyoppvisning og fikk et glimt av tre nyfødte vandrefalkunger på hekkeplassen. I tillegg fant jeg restene av en gammal tømmerkoie og ulvemøkk, og så en hegre pluss en haug med andre fugler, insekter og kryp. Alt dette på ett døgn! Utrolig hva man kan få med seg av naturopplevelser, hvis man har tid til å se seg om, sier Lindland.

LES OGSÅ: Oslo-folk får stadig mindre tilgang til strandsonen

Inspirert av mangfoldet

Amatørfotografen legger ikke skjul på at det er Oslomarkas mangfold som trigger ham mest. På sine mange turer har han, bare for å nevne noen av artene, hilst på bever, grevling, musvåk, hønsehauk, kattugle, trane og huggorm,

LES OGSÅ: Disse får ja til snøscooter

Når vi ber Lindland om å komme med et turforslag, peiler han ut Østmarka som utgangspunkt. Det er nemlig her 31-åringen tilbringer mest tid.

- Turen starter på parkeringsplassen ved Bysetermåsan og går først opp til et utsiktstårn på Kjerringhøgda, 349 moh.  Fra utsiktstårnet er det en svimlende utsikt. Turen går videre nordover på blåmerket sti til Vangen Skistue. Her kan man ta en pust i bakken med en god kaffe og fersk hjemmebakts, sier naturentusiasten.

Men turen stopper ikke her.

- Videre går den nordøstover mot Tonevann og opp på Tonekollen, 368 moh. Her får du et nydelig utsiktspunkt rett på innsiden av Østmarka Naturreservat. På hjemturen er det enklest å følge blåmerka sti tilbake til Vangen, og grusvei derifra til parkeringen på Bysetermåsan, forteller Lindland.

Venter på vinteren

Nå ser mannen bak instagramkontoen «Oslomarkalove» frem til favorittårstiden sin, vinteren. 31-åringen snakker på sprudlende vis om hva han gleder seg mest til.

LES OGSÅ: - En merkedag i Solemskogens 110-årige historie

LES OGSÅ: Late feriedager mellom trærne

- Jeg håper på en periode med barfrost og stålis. Deretter ønsker jeg kong Vinter velkommen med et massivt snøfall, truge- og pulkføre og kalde netter foran bålet, eller inne i en av de hemmelige koiene i Oslomarka. De foregående årene har vært ekstra spennende. Ulven har inntatt hovedstaden i tillegg til at gaupe er godt etablert. En del turer på baksporet av disse majestetiske rovdyra blir det garantert, sier Lindland - og forteller om drømmescenarioet

-  Det er å forevige disse rovdyrene på minnekortet. Den sky og sagnomsuste gaupa er helt klart min favoritt. Får jeg et glimt av den i Oslomarka i løpet av livet, kommer jeg til å være fra meg av glede! Jeg blir ikke lei meg om jeg møter ulv heller, avslutter Lindland.

Følg Lars på Instagram: @oslomarkalove. Har du ikke Instagram-konto kan du likevel se den åpne profilen her! 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse