Hoppbakken over bilveien: Der dronningen skalv i mamelukkene

Nydalsbakken hadde hoppbakken også over Maridalsveien, og unnarennet ned mot Akerselva. FOTO: HISTORIELAGET GREFSEN KJELSÅS NYDALEN

Ja, du leste riktig. Nydalsbakken startet på oversiden av Maridalsveien, og fortsatte med unnarennet på andre siden av veien og ned mot Akerselva. Og ikke hvemsomhelst som hoppet i den bakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2016 kl 18:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL:Nydalsbakken er beskrevet på følgende måte i Historielaget Kjelsås-Grefsen-Nydalens lille kulturveiviser; KulTur, skrevet av Stein Erik Kirkebøen.

LES OGSÅ: Fyllebråk ved Frysja

– Berømt og beryktet

– Hoppbakken var berømt og beryktet. Et trestillas som var 15 meter høyt og ruva over Maridalsveien, ga hopperne stor fart ut på det fire meter høye hoppet som sendte dem ned i et stup av ei li, som endte dypt der nede ved Akerselva. Nydalsbakken var ingen spøk.

I tillegg skriver forfatteren at Nydalsrennet var det nest viktigste hopprennet i Norge, bare slått av Holmenkollrennet.

Se bildet større

Ikke noe hoppbakke over veien lenger, men Maridalsveien er der fortsatt. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Skalv i mamelukkene

Og det var ingen hvemsomhelst som hoppet i Nydalsbakken. Det er også referert til historie om da dronningen - dronning Maud - skalv i mamelukkene. For selveste Kong Olav, hennes sønn, hoppet også i Nydalsbakken.

– Da kronprinsen satte utfor den skumle bakken, skal mamma ha uttalt: Nu skjever dronningen i mamelukkene! ifølge historielagets KulTur.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Hvor er Kristin?

Har du gamle bilder du vil dele?

Denne påsken har vi bladd i gamle bilder fra bydelen, og viser dem fram i Nordre Aker Budstikke sammen med bilder av hvordan det ser ut i dag.

Har du gamle bilder, kanskje med en historie til, og som du vil vise fram og fortelle om? Send gjerne inn til oss på tips@nab.no, så lager vi en bildeserie i påsken.

SE FLERE GAMLE BILDER:

Les mer lokalhistorie her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse