Dykk i arkivet: Etter femti år ønsker de seg fortsatt dette i Lillo Terrasse

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. FOTO: Faksimile, Akersposten 6. februar 1965

Vi har bladd 25 og 50 år tilbake i lokalavisens arkiv. I uke 6 finner vi en kamp som fortsatt kjempes i Lillo terrasse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2015 kl 21:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. FOTO: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 9. februar 1990

Faktaboks: Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER BUDSTIKKE:

  • Drives fra 2015 som lokal nettavis på www.nab.no av Lokalmedia AS.
  • Ble startet i 2004 som en forlengelse av Ullern Avis/Akersposten (etablert 1905) som lokalavis for den nye bydelen Nordre Aker.
  • Gitt ut som ukentlig og fulldistribuert gratisavis til alle husstander i Nordre Aker f.o.m. 2006. Siste utgave kom 18. desember 2014.
  • Ble gitt ut av Lokalavisene Oslo, senere Mediehuset dittOslo (eid av Amedia), frem til Lokalmedia overtok driften i 2015.

I 1965 og 1990 var det Akersposten som var lokalavis, blant annet for området vi i dag kjenner som Nordre Aker. Avisen dekket hele Oslo vest (se faktaboks).

(Se ukens forsider til høyre på siden. I mobilutgaven ligger alle forsidene øverst. For å få opp lesbare versjoner av avissidene vi omtaler i artikkelen, trykk på bildene for å forstørre dem, deretter høyreklikk og velg "vis bilde".)

6. februar 1965: Protest fra Lillo Terrasse

2000 innbyggere i Lillo Terrasse var lite tilfredse med avslaget om å få et «meget påkrevet toplankryss» ved utkjøringen til Ringveien fra Betzy Kjelsbergs vei. Ringveien var nylig delt langs midten, og eneste måte å komme seg ut av området var via Tåsen eller Grefsen. I 2015 kan vi registrere at avslaget ble stående. Naboenes ønske om bussrute gjennom bebyggelsen, er imidlertid like aktuell i dag..

(Se avissiden som hovedbilde i denne saken)

9. februar 1990: Da italienerne lærte Ullevål pasta

«Nå skal italienerne for alvor erobre det norske matmarkedet, ikke med pizza, men med pasta» skrev Akersposten 9. februar 1990. Den italienske stats eksportråd så det som nødvendig å lære Ullevåls befolkning litt om skikkelig pasta, på Arena Mat ved Ullevaal stadion.

Se bildet større

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. FOTO: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 9. februar 1990

9. februar 1990: Samlet seg mot golfbane i Maridalen

«En slik vakker dal med så mange kvaliteter vil lett føre til splittende interessemotsetninger. Anleggelse av golfanlegg i det verneverdige området er et godt eksempel på det» skrev da nyvalgt leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen.

Han skriver varmt for en verneplan for dalen, som vil sikre et levende og verneverdig kultursamfunn.

Etter dette har både verneplaner og Markalov lagt både beskyttende og begrensende bånd på dalen. Men helt enige om hvordan dalen skal holdes «levende», er man ikke. Planen om en golfbane er imidlertid helt skrinlagt.

Se bildet større

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. FOTO: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 9. februar 1990

Les flere «Dykk i arkivet»:

Uke 1 og 2: Anita (23) stoppet Tåsen-raner, og rampestreker ble brann på Grefsen skole
Uke 3: Bydel sa «nei til penger», og på Ullevaal fryktet man svenskene
Uke 4: Hei Lyn-gutt! Det æ'kke tøft å være tannlaus!
Uke 5: Kiosk kunnne gi «uønsket urbanisering» på Blindern

Les mer lokalhistorie fra Nordre Aker her
..og les «nye nyheter» fra Nordre Aker her

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse