Kjenner du igjen nærbutikken?

Kjelsås S-lag, i krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien. Trolig fotografert rundt 1980. (Bildet tilhører Oslo byarkiv, og gjenbrukes ihht. Creative Commons-lisensiering. Se detaljer her.) FOTO: UKJENT FOTOGRAF/OSLO BYARKIV

Det er faktisk ikke ulikt hvordan det ser ut i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2016 kl 17:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: For det er det gamle S-laget – samvirkelaget – i krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien/Midtoddveien. I dag Prix-butikk, og fortsatt drevet av samvirkelaget, som nå heter Coop.

Selv om bygget ikke lenger har mørk farge, er den karakteristiske «boks-formen» den samme.

LES OGSÅ: Fyllebråk ved Frysja

Trikken stoppet den gang som nå i Kjelsåsalleen. Men det er en Høka-trikk vi ser på bildet under, i motsetning til dagens SL79-vogn, som for øvrig snart er klar for museum selv, når Oslotrikken skal fornye trikkeparken sin om få år.

LES OGSÅ: Sjekk denne trikkeskjønnheten: Nyoppusset og tilbake i Oslo etter to tiår som svenk

Samvirkelaget er imidlertid også tydelig til stede i dag. Etter overtakelsen av ICA Norge ble Stein Erik Hagens gamle dagligvareforretning i Marsveien, inntil nylig drevet som Rimi, også en Coop Prix-butikk.

LES MER: Her blir det bare 400 meter mellom «samme butikk»

Se bildet større

Bildet øverst er fra ca. 1980, bildet under er fra 2016. Det er fortsatt dagligvarebutikk i krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien, og Kjelsåstrikken stopper fortsatt rett utenfor. (Bildet gjenbrukes ihht. Creative Commons-lisensiering. Se detaljer her.) FOTO: UKJENT FOTOGRAF – OSLO BYARKIV/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vil du se et enda eldre bilde av Kjelsås samvirkelag, har Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen dette bildet (ekstern lenke) fra en gang mellom 1935 og 1940. På det passerer en «gullfisk-trikk» på Kjelsåsbanen.

MER BUTIKK:

Har du gamle bilder du vil dele?

Denne påsken har vi bladd i gamle bilder fra bydelen, og viser dem fram i Nordre Aker Budstikke sammen med bilder av hvordan det ser ut i dag. Har du en historie fra S-laget? Fortell i kommentarfeltet under!

Har du gamle bilder du vil vise fram? Send gjerne inn til oss på tips@nab.no, så lager vi en bildeserie i påsken.

SE FLERE GAMLE BILDER:

Les mer lokalhistorie her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse