KOMMENTAR: BI snart 10 år i Nydalen - nesten 9000 innom daglig

«En av de viktigste beslutningene stiftelsen har fattet.»

 

I 2015 er det ti år siden Handelshøyskolen BI flyttet fra Sandvika, Schous og Ekeberg til Nydalen. I BIs snart 75 årige historie er nok det en av de v...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2015 kl 00:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

I 2015 er det ti år siden Handelshøyskolen BI flyttet fra Sandvika, Schous og Ekeberg til Nydalen. I BIs snart 75 årige historie er nok det en av de viktigste beslutningene stiftelsen har fattet.

BI bygget i
Nydalsveien 37, som egentlig er fire bygg med gater og glasstak mellom, ble reist i kunnskapens tegn og er et åpent og transparent bygg. Hver dag kan det være så mange som 800 ansatte og 8000 studenter innom bygget.

At BI skulle
havne i Nydalen var ikke opplagt. Flere alternativer lå på bordet da BI skulle beslutte framtidig lokalisering i Oslo-området. Ved begynnelsen av 2000-tallet var Nydalen en bydel i Oslo kjennetegnet av gammel industrihistorie.

T-baneringen - tungen på vektskålen

Beslutningen om å bygge T-baneringen var en forutsetning og ble tungen på vektskålen da valget falt på Nydalen. I dag ligger de største kunnskapsinstitusjonene i byen plassert som knutepunkter langs nettopp denne T-banelinjen.

Nydalen har utviklet
seg til å bli et kunnskapssentrum i Oslo nord bestående av en rekke kunnskapsintensive virksomheter, boliger, butikker og spisesteder.

Til Handelshøyskolen BI
i Nydalen kommer studenter og forskere fra hele verden for å lærte og utvikle ny kunnskap. Vi har lykkes med å bygge et læringsmiljø med internasjonal tyngde.

Imponert


Byen vår byr
på unike kvaliteter både når det gjelder nærhet til natur og kulturelle tilbud. Mange av dem som kommer til Oslo og BI blir imponert over hvor naturskjønt det er i Nydalen med Akerselva og stiene som tar deg opp i marka. Sammen med Oslo kommune, de andre forsknings- og utdanningsinstitusjonene og næringslivet må vi sørge for at flinke mennesker har gode grunner til å komme hit til oss.

Aktiv partner


Vi på BI
er stolte av å være en del av et pulserende miljø i Nydalen og ønsker å være en aktiv partner i samspillet mellom kommunen, næringslivet og beboerene for å gjøre området enda mer attraktivt i årene framover.

Jan Inge Henjesand

rektor ved BI Nydalen

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse