Taubane til Grefsenkollen?

Det ble faktisk diskutert - en taubane/hengebane opp til toppen av Grefsenkollen. FOTO: AKERSPOSTEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE ARKIV

Christian Ringnes tenker taubane til Ekebergrestauranten. Faktisk har også taubane - eller hengebane - til Grefsenkollen vært diskutert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2015 kl 23:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Førsteutgaven av denne saken sto på trykk i Nordre Aker Budstikke for noen år siden. Vi blåser støv av planene noen tiår tilbake, nettopp om taubane eller snarere en hengebane, til Grefsenkollen

Taubane har vært ett av flere transportforslag til Grefsenkollen. Men det var altså så langt tilbake som i 1957. I Akersposten fra den gang heter det blant annet:

Ingen fast forbindelse

«...På alminnelige hverdager er det nemlig ingen fast forbindelse til Grefsenkollen, og det er ikke annet å vente enn at tilreisende derfor legger turen til andre av byens utsiktstopper. Som Akersposten har væt inne på tidligere, har Øvre Grefsen Vel planer om å rette på dette misforholdet ved å sette i gang en hengebane a la Krossobanen på Rjukan til toppen av Grefsenkollen...», står det blant annet i den gamle avisen, og i tillegg at vellet allerede hadde hentet inn tilbud hos «et av byens entreprenørfirmaer».

LES OGSÅ: Flamingo skal selges!

Kupé for 15

Taubanen ble foreslått enten å gå fra tidligere Grefsenseteren restaurant, og rett opp, eller fra Kurveien 9, rett opp, med «kupé til 15 mennesker», og også med plass til skiene!

Buss en dag i uken

Vellets kanskje noe ambisiøse forslag ble aldri noe av. Og snart 60 år senere er det kun rutebuss opp og ned til Grefsenkollen på søndager.

LES OGSÅ: Maridalsspillet: Kjærlighet, historie og drittsekker vi blir glade i!

- Nei, vi kommer til å kjempe videre for et bedre kollektivtilbud opp hit. Det er ikke noe å lure på! Det er jo noe utrolig at det per i dag kun går buss opp og ned Grefsenkollen på søndager, når bedre tilgjengelighet har vært tema i hvert fall helt siden 1957! sa Jon Kloster på Grefsenkollen restaurant, for noen år siden.

I 2013 ble Oslos eldste rutebuss satt i trafikk til Grefsenkollen.

- Hva med en taubane?

- He he, nei, vi satser nok på bussen!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse