17. mai på Kjelsås skole I

Været er fantastisk, menneskene som har møtt frem er mange, og alle er fint pyntet, og i festhumør. Alle kommer for å høre tale for dagen, bekransing...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 09:55

Været er fantastisk, menneskene som har møtt frem er mange, og alle er fint pyntet, og i festhumør.

Alle kommer for å høre tale for dagen, bekransing av bautaen, sang av sangkoret, elever som skal fremføre noe, slik det har vært i "alle" år.

Men

vi hører ingenting

absolutt ingenting!!!!

Vi står ca. 15 meter fra talerstol, bauta og sangkor. I de 40 min. det hele pågikk, hørte vi korpset spille "Ja, vi elsker", så den kunne vi være med å synge, men ellers, folk ser på hverandre: er det noen som sier noe?

Det var en skuffelse. Nå har vi vært på Kjelsås skole praktisk talt hver eneste 17. mai siden 50 tallet. Høytaleranlegget har gjennom årene vært mer eller mindre vellykket, men i år kan men vel nesten kalle det en skandale.

En skuffelse må det også være for de som hadde forberedt taler og fremføringer at nesten ingen hørte noe. Sangkoret sang, vi hørte ingenting, men vi så de beveget leppene. Bautasangen som er en nydelig sang, laget spesielt for Kjelsås skoles bauta, ble ikke spilt av korpset, slik at vi hadde ingen mulighet for å være med på å synge den, da vi ikke hørte en forsanger.

Kjære 17. mai komite for neste år: mange med meg ber dere, la oss få høre det vi kommer for å høre, som sagt i år var det hele en veldig stor skuffelse.

Kari Tollisen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon