17. mai på Kjelsås skole II

Alt burde i år ha ligget til rette for en fin åpning av nasjonaldagen på Kjelsås skole, men det som skulle ha vært en god start på dagen ble fullstend...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2009 kl 09:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Alt burde i år ha ligget til rette for en fin åpning av nasjonaldagen på Kjelsås skole, men det som skulle ha vært en god start på dagen ble fullstendig ødelagt av mangel på lyd. Det har vært ille ved tidligere markeringer, men i år var det ikke mulig å høre noe av det som ble sagt for oss som ikke sto helt fremst i ringen av de mange fremmøtte.

Med tanke på de anstrengelser som nedlegges av skolebarn og andre som innbys til å dele sine tanker for dagen med oss, så er det ille at vi ikke hører noe av det som sies, men det må ansees som direkte uhøflig å tilby et høyttaleranlegg som er så til de grader ubrukelig. Og enda verre blir det, når vi vet at årets elendige forhold bare markerte toppen av en årelang rekke med tvilsom lyd. Ikke bare er det umulig å høre alt som sies, men dette betyr også at de mange fremmøtte ikke får med seg når bautaen bekranses og at dette skal markeres med stillhet. De fortsetter derfor sine samtaler, og dette resulterer selvsagt i enda dårligere forhold.

La oss håpe at skolen evner å ta fatt i dette forholdet, og hvis det er slik at budsjettene ikke strekker til, så får heller arrangementet senere på dagen ta av sitt overskudd og investere i et anlegg som skolen kan ha glede av på 17. mai og ellers. Hvis det i tillegg også er mulig å få kopiert opp Bautasangen, som de fleste av de fremmøtte ikke kjenner godt nok, så er det håp om at vi til neste år hører alt som blir sagt og også kan synge med når krigens ofre minnes.

Svein Olav Bø

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse