Lyns Corner

– Kan vinden snu?

Lyns Corner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2009 kl 10:00

Tirsdag denne uken startet vi morgenen med et personalmøte. Folk var dratt i trynet og ganske slitne etter en lang helg, eller bare rett og slett slitne. Vi hadde brukt hele forrige uke på å komme i mål, og det var så vidt det gikk.

For undertegnede ble det ganske spesielt da jeg innså at jeg måtte begynne å forberede kommunikasjonen rundt en potensiell konkurs, som ett av to scenarioer. Jeg merket at det var ganske vanskelig å samle tankene rundt noe fornuftig å skrive, men heldigvis slapp jeg å tenke så lenge på dette før jeg fikk beskjed om at vi var i mål.

Gjennom ulike kanaler var det samlet inn 4,5 millioner kroner, og blant dem vi bør takke finner vi Tom A. Schanke, NTF og vår generalsponsor Carrot. Og bare så det er sagt med én gang: Folk som har investert pengene sine i Olja Lyn, eller pengene som jentelaget til Lyn har samlet inn, vil ikke bli berørt. Dette er midler som kommer på siden av disse, og skulle Lyn komme i den uheldige situasjonen at vi må begjære oppbud i november, så vil ikke disse gå inn i et konkursbo.

Så da er spørsmålet; kan vinden egentlig snu for Lyn?

Jeg er kanskje programforpliktet til å si ja, men jeg hadde ikke skrevet dette hvis jeg ikke hadde hatt tro. Da hadde jeg sluttet for lenge siden. Heldigvis vet jeg at dersom vi kommer oss over denne kneika så har vi gjort en form for hestekur som mange andre Tippeliga-klubber må igjennom i vinter. Da er vi først i køen av klubber som har måttet takle konsekvensen er av optimistisk budsjettering, vedheng fra tidligere eiere, og ikke minst resesjonen, som kanskje kan virke som en kjærkommen unnskyldning, men som har vært svært betydningsfull. Dersom vi kommer gjennom dette, har vi kuttet kostnadene med 40 millioner på 2 år, og det finnes ikke den bedrift i samme kategori som Lyn som ikke hadde merket dette.

Derfor er jeg optimist, og derfor tror jeg vi kommer oss helskinnet gjennom dette. TV2s Davy Wathne sa retorisk på tv for noen uker siden; "ingen tårer for Lyn". Implisitt; "det er ingen som bryr seg om dette pengesluket fra vestkanten".

Vel, den siste måneden har vist han og resten av Fotball-Norge at så ikke er tilfellet. Nei, vi er ikke en publikumsmagnet, og vi er det i hvert fall ikke når vi ligger på sisteplass og blir omtalt som en konkurstruet rustholk, men folk bryr seg okke som. Nok til at et jentelag snart har samlet inn 60.000. At Olja Lyn har bikket 2 millioner. Nok til at klubben er mer omtalt enn Jens Stoltenberg den siste måneden. Og faktisk, nok til at vi ble reddet på oppløpssiden.

For neste sesong har jeg tegnet meg et bilde i hodet jeg tror det kan være fornuftig for Lyn-folket å venne seg til.

Se for deg en nydelig sommerdag i Oslo. Utenfor Bislett går trikken i skytteltrafikk, mens hundrevis av Lyn-fans omkranser stadion. Løv Ham er i byen. Nei, ikke Brann. Men Løv Ham. Det er møtt opp 1200 fra Bastionen som står oppunder taket på Bislett. Før kampen har de fuktet strupene på de mange pubene rundt stadion, og nå høres de over hele bydelen på grunn av akustikken man får på Store Stå. Til sammen er det drøyt 2000 på stadion, og Lyn vinner 4

—0. Tar tabelltoppen, og skal møte FK Haugesund i neste runde. Bastionen drar til Hegdehaugsveien og feirer.

Ingenting er enklere enn å drømme seg bort i dagens situasjon, og spør du meg så hadde dette vært optimalt.

Om vi spiller på Bislett eller Ullevaal neste år er i skrivende stund ikke bestemt, for først må vi overleve, men det mentale bilde jeg akkurat beskrev er det som får meg gjennom de kalde høstkveldene.

Kanskje det kan hjelpe deg også? Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon