«Å svinge inn rett foran en syklist, som suser i 50, er drapsforsøk»

Skyggen har englevinger. – Jeg har mange ganger hatt englevakt i trafikken, sier Kathrine Daniloff. FOTO: PRIVAT

MENINGER: Daglig sykling i Oslo gir (som vanlig) foruroligende erfaring med sykt dårlige bilister. La meg oppklare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2017 kl 13:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

1) Når du kommer fra venstre har du vikeplikt for trafikanter fra høyre, også syklister. Å svinge inn rett foran en syklist, som suser i 50, er drapsforsøk.

2) Når du skal svinge ut av veien, skal du gi tegn med retningsviserne FØR du bremser, ikke etter at du har bremset helt opp. Du skal blinke lenge før du faktisk svinger. (Jeeeez, noen ser ut til å kjøre biler uten blinklys).

3) Når du ligger bak en syklist, er det ikke hensiktsmessig å kjøre forbi når du må sneie syklisten pga. motgående trafikk, og så, uten å gi tegn til hvor du skal, brått svinge til venstre, foran samme syklist (som forlengst har tatt deg igjen), sånn at syklisten holder på å gå rett i din høyre dør. Det er drapsforsøk. Ikke glem at BMW'en din også kan bli alvorlig skadd.

Det var dagens. Ønsker du å følge Kattas trafikkskole, er det bare å henge på for mulige videre leksjoner. Folk med diagnosen "jeg gjør hva jeg vil, uansett" bes følge ekstra godt med. Det er trolig ingen som liker å leve med å ha tatt livet av noen fordi de skulle komme fortere frem.

Jeg minner også om at syklister gir lavt CO2 utslipp, og at store tall viser at det å være i god form betyr at helsebudsjettet belastes mindre. For samfunnets skyld burde jobbsyklister virkelig heies frem. Heldigvis går mesteparten av min sykkelvei på småveier og gjennom marka.

Se bildet større

Kathrine Daniloff.

Kathrine Daniloff, syklist

Teksten ble først publisert på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

LES OGSÅ: Hele året enten sykler, løper, eller går Kathrine Daniloff på ski til og fra jobben. – Hun er et forbilde for kombinasjonen helse og null forurensning, sa daværende miljø- og samferdselsbyråd, Guri Melby (V), som omtalte Kathrine som «drømmedama» i 2015.

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

FLERE MENINGER:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse