ANNONSE
Annonse

Aldri har flere lest Nordre Aker Budstikke

Du kan lese Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis hvor som helst! (Fotomontasje)

Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis har tatt et stort sprang inn i 2017.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 12:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Vi nærmer oss en deilig sommertid, og kan se tilbake på det første halvåret av 2017, et halvår som har vært det aller beste i Nordre Aker Budstikkes historie.

I snitt har nemlig nesten 35.000 lesere vært innom lokalavisen hver eneste uke. Det er omlag dobbelt så mange som i fjor.

Det er ganske formidabelt, og langt over det vi kunne tørre å drømme om da Nordre Aker Budstikke tok skrittet ut på egne ben, og som ren nettavis, i januar 2015.

Og ikke nok med det. Denne uken når vi 2 milllioner sidevisninger i 2017 alene! Det er 150.000 visninger bak totaltallet for hele 2016.

Nye medievaner

Er det mulig å drive en god lokalavis for Nordre Aker på nett? Vil leserne ha det, og er det interessant for lokale annonsører?

Dette var spørsmål vi naturlig nok stilte oss da vi valgte å satse på Nordre Aker Budstikke som nettavis etter at den tidligere eieren og utgiveren Mediehuset dittOslo ble avviklet i desember 2014.

Vi vet at mange har savnet å få papiravisen i postkassen hver uke. Samtidig har vi kunnet levere en enda mer lokal og oppdatert lokalavis til innbyggerne i Nordre Aker.

Og medievanene endrer seg, jevnt og trutt. Det fikk jeg bevist da jeg nylig var på besøk hos Kuben 62+ på Kjelsås.

– I går var det virkelig mye interessant å lese på Nordre Aker Budstikke, sa en dame på over 90 år.

Utvidet med Sagene Avis

Sagene Avis ble lansert på Nab.nos plattform i februar.

I februar tok vi også steget ut og utvidet med en ny tittel. Sagene Avis ble helt ny lokalavis for bydelen litt lenger sør. Også der har mottakelsen vært god.

Lesertallene og tilbakemeldingene tyder på at folk er interessert i å lese om og følge med på det som skjer i eget lokalmiljø. Det fyller et tomrom som ikke kan dekkes av riks- og regionale medier.

Ingen pressestøtte

Vi er glade for samarbeidet med næringslivet og kommunale aktører. En lang rekke annonsører ser lokalavisen på nett som en viktig kanal for å nå ut til sitt publikum. Det setter vi pris på. På inntektssiden er vi helt avhengige av dette. (På redaksjonell plass er vi selvfølgelig uavhengige.)

Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis mottar ingen form for pressestøtte eller andre offentlige tilskudd. Som åpne og gratis aviser uten brukerbetaling konkurrer vi i et marked som er dominert av store aktører med økonomiske muskler, mange av dem mottar store beløp i statlig støtte.

At det kan fortsette sånn i all fremtid, er ingen selvfølge. Det er på grunn av deg som leser oss, og av våre annonsører, at det er "liv laga" for lokalaviser som Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, og våre naboer i vest, Akersposten.no.

Takk til dere alle sammen, og riktig god sommer!

NB! Husk at Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis ikke tar ferie. Lokalavisene oppdateres gjennom hele sommeren, og kan leses enten du blir hjemme eller reiser ut av byen på ferie. Tips oss gjerne ved å sende en e-post.

Karl Andreas Kjelstrup
redaktør, Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse