Angående rådyrene på Nordberg

Karen Frivik hadde et innlegg i denne avis 18. september om en rådyrfamilie på Nordberg. Det er meget gledelig at disse dyrene igjen er å se der borte...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Karen Frivik hadde et innlegg i denne avis 18. september om en rådyrfamilie på Nordberg. Det er meget gledelig at disse dyrene igjen er å se der borte, hvor jeg forøvrig vokste opp. Her på Holmlia, hvor jeg bor nå, hender det at jeg er så heldig å se et rådyr nå og da. Jeg går ut fra at det virkelig er rådyr som er observert på Nordberg, og ikke dåhjort (tidligere kalt dådyr), som illustrasjonsbildet viser. I motsetning til dåhjort, som er rødbrune med hvite prikker, er rådyrene ensfarvet gråbrune. Dåhjort er forøvrig ikke naturlig forekommende i Norge, men ble satt ut tidlig på 1900-tallet, og det spørs om det nå er noen særlig bestand igjen av disse dyrene, som har sin opprinnelse i Asia og ellers er vanlige i mellomeuropa.

Jeg vil ellers si jeg deler innsenderens forferdelse over at noen ønsker å skyte de vakre rådyrene, som man dessverre så altfor sjelden ser. Det er rett og slett kriminelt å drepe slike dyr! Skyt heller en jeger i stedet! Dem er det altfor mange av!

For øvrig skulle vel ikke rådyr være noen større trafikkfare enn barn, som burde være ganske godt beskyttet av lave fartsgrenser i området. Kjører man så fort at man ikke kan stoppe for et rådyr, kan man heller ikke stoppe for et barn som løper ut i veien – og kjører følgelig for fort!

R.C Thrap-Meyer

Holmlia

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse