At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam!

Disse pelsnøstene ble stappet i en sekk og dumpet utenfor Storo Dyreklinikk, i sommer. FOTO: PRIVAT

DEBATT: Dessverre blir anmeldelser av dyrevernskriminalitet nedprioritert og ofte henlagt - på tide med dyrepoliti i hele landet, ikke bare i Sør-Trøndelag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 11:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Sommerferien er over. Men sommerferie betyr også høysesong for dumping av kjæledyr. I mangel på andre løsninger er det mange som avliver eller dumper kjæledyrene sine før de drar på ferie.

Hvert år blir tusenvis av katter, hunder, kaniner og marsvin etterlatt. Det fører til lidelse, sult, og ofte død hos dyrene.

Dagens sentre for hjemløse kjæledyr strekker ikke til, og derfor vil Miljøpartiet De Grønne etablere og støtte flere slike sentre her i Oslo og i andre større byer.

Å dumpe kjæledyr i villmark, søppelbøtter eller andre steder er en brutal bruk-og kast kultur som strider mot dyrevelferdssloven.

Dessverre blir anmeldelser av dyrevernskriminalitet nedprioritert og ofte henlagt. At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam. For å sikre et effektivt rettsvern for dyr krever De Grønne et eget dyrepoliti i Oslo og i resten av landet.

Se bildet større

Christine Evjen (16) fra Tåsen, og styremedlem i Oslo Grønn Ungdom. FOTO: PRIVAT

Pilotprosjektet med dyrepoliti i Sør-Trønderlag viser at ordningen både er effektiv og nødvendig, men ennå er det vanskelig å få de andre partiene til å ville handle.

De Grønne vil ta vare på kjæledyra. Det er på høy tid at dyrenes velferd også prioriteres.

Christine Evjen (16), styremedlem i Oslo Grønn Ungdom

LES OGSÅ: I sommer fortalte Nordre Aker Budstikke om kattungene, som var stappet opp i en ryggsekk og dumpet utenfor Storo Dyreklinikk - les hele saken her.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse