Avantor gir seg ikke

Slik kan det planlagte signalbygget i Nydalen bli seende ut.

Avantor har visjoner – visjoner om å tjene så mye som mulig på hver enkelt tomt i den klattvise utbyggingen av Nydalen. Mot bydelsutvalgets og befolkn...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2008 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Avantor har visjoner – visjoner om å tjene så mye som mulig på hver enkelt tomt i den klattvise utbyggingen av Nydalen. Mot bydelsutvalgets og befolkningens ønsker kjører de hardt videre med tårnbygget.

Nydalen er et trist eksempel på hvordan det går når en storutbygging skjer

uten at en helhetlig plan følges og entreprenøren får frie hender.

Presentasjonen av enkeltprosjektene ledsages av tåkeprat og villedende tegninger. Skolen vinkles slik at skråningen bak ikke må med, og vi ser lys og luft rundt bygningen, fri sikt mot en fjern horisont i sørvest.

Realiteten er at den blir liggende helt inntil en bratt, østvendt skråning, tett omkranset av andre bygninger. Sagene bydel ville at skolen skulle ligge på Spikerverkstomta, men der vil Avantor bygge boliger og næringsbygg i samme tetthet og høyde som blokkene på østsiden av elva. Det lønner seg bedre. Avantor er i Nydalen for å tjene penger.

Det er to positive elementer i Nydalen: den vakre T-banestasjonen og Gullhaug torg. Torget er et hyggelig sted å sitte og ville bli et virkelig godt byrom hvis nordsiden av veien også ble utviklet med sitteplasser og beplantning. Sikten mot elva skaper pusterom. Her sier Avantor at de vil skape møteplasser og muligheter til bruk – og det skal de gjøre ved å

bygge ned halve møteplassen, stenge mye av utsynet til elva og stable

minst 20 leiligheter oppå hverandre.

Stakkars Nydalen!

Tone Lise Rogstad

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse