Barnehage-kaos

Bystyret har vedtatt nye bestemmelser om opptak i barnehage, åpningstid og priser. Nå er det bestemt at de barna som har ventet lengst på barnehagepla...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bystyret har vedtatt nye bestemmelser om opptak i barnehage, åpningstid og priser. Nå er det bestemt at de barna som har ventet lengst på barnehageplass, skal komme først i køen. Den nye forskriften trer i kraft fra nyttår. Alle som har søkt barnehageplass i år, får ansiennitet fra den datoen søknaden er mottatt. Den nye forskriften er presset frem etter klager fra foreldre som har opplevd trekning som urettferdig. Barn som har stått kort tid på venteliste, er blitt tilbudt plass før barn som har stått lenge på listen.

La oss håpe denne nye forskriften bringer en ny og hardt tiltrengt orden inn i barnehagekøene. Det var helt nødvendig å ta noen grep. Om dette er nok gjenstår å se. Det er ikke mange dagene siden Tommy Haabestad, daglig leder i bydelens nyeste barnehage, Eventyrstua, sto frem og fortalte om det komplette kaos. Han trodde det skule være såre enkelt å finne unger i Bydel Nordre Aker til en ny barnehage. Men listene over barn uten plass viste seg å være fullstendig misvisende. Listene inneholdt barn som hadde fått plass, som hadde ordnet seg på andre måter, eller hadde flyttet fre byen. Av en liste på 4-500 barn så var det bare 40-50 barn som faktiskt trengte plass, fortalte Haabestad til NRK. Nestleder i Private barnehager landsforbund, Nina Eikrem var krass i ordvalget.

- Det er bare kaos, både for barn og foreldre og for oss som driver barnehagene, med unntak av selve hovedopptaket i mars, sa Eikrem til NRK. Hun beskrev systemet som urettferdig for alle parter.

Nordre Aker Budstikke har gjentatte ganger skrevet om Byrådets planer om en gigantisk barnehage innenfor Skar Leir i Maridalen. Ideen er kontroversiell både i forhold til transportbehov og miljøutfordringer innenfor Markagrensen med ekstrem nærhet til Maridalsvannet. Likevel har vi ment at ideen er god og vel verd å forfølge.

Etter avsløringene av kø-kaoset er vi langt mer usikre på hvor stort behovet for en slik barnehage faktisk er. Og vi er mer usikre på Oslo kommunes evne til å håndtere utfordringene som eventuelt følger med. Vi trodde faktisk byråd Torger Ødegaard hadde oversikt over køene sine. Vi har hatt krise med barnehagebrakker som detter sammen. Det skal være løst. Vi har nå kø-kaos som forsøkes løst. Tilliten skal være veldig sterk før vi igjen støtter barnehage i Maridalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse