Barnehage og bolig samtidig

Barnehager som er planlagt til nye byggefelt, bør være ferdigbygd og stå klar til beboerne når de flytter inn. Dette poenget kan virke innlysende. Beb...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Barnehager som er planlagt til nye byggefelt, bør være ferdigbygd og stå klar til beboerne når de flytter inn. Dette poenget kan virke innlysende. Beboerne har jo bruk for barnehage fra første stund. Dessuten må vi gjøre det vi kan for å få vekk den barnehagekøen vi har i Oslo. Men for Grefsenkollveien 14 og Økern Torgvei 5,7 og 9 hadde byrådet tenkt det annerledes. Disse sakene ble behandlet på det siste møtet i bystyret, og byrådet hadde lagt opp til at barnehagen bare skulle ha igangsettelsestillatelse før folk flyttet inn. Det vil si at barnehagen først ville være ferdig lenge etter at beboerne hadde kommet.

I Kristelig Folkeparti som ikke sitter i byutviklingskomiteen, bestemte vi oss før bystyremøtet at vi ville bidra til flertall for forslaget fra Ap og SV om at barnehagen måtte bygges parallelt med boligene og stå klar til beboerne. Også Venstre hang seg på under avstemningen. Dermed ble det et solid flertall som fikk byutviklingsbyråd Grete Horntvedt til å si at hun skulle ta med seg dette signalet fra flertallet i bystyret i sitt videre arbeid med byutviklingssaker. Det er positivt, for folk trenger barnehagen fra dag én når de flytter inn i nye boligfelt.

Aud Kvalbein (KrF)

Medlem av Oslo bystyre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse