Budsjett 2009: Ikke mye å drifte bydelen for

Nordre Aker Fagforening ser at Fremskrittspartiet har satt sitt klare stempel på Oslobudsjettet for 2009. Det er langt imellom satsingsområdene i buds...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2008 kl 10:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Fagforening ser at Fremskrittspartiet har satt sitt klare stempel på Oslobudsjettet for 2009. Det er langt imellom satsingsområdene i budsjettet, og det inneholder kutt i overføringene til bydelen.

Byrådet (Høyre og Frp) pålegger bydelene å betale minst 20 millioner mer for de samme sykehjemsplassene, fordi sykehjemsetaten som byrådet opprettet for å effektivisere driften har de to siste årene gått med over 100 millioner i underskudd. Og nå skal bydelene betale regningen. I tillegg krever byrådet at bydelen skal effektivisere driften med til sammen 84 millioner. Det blir ikke mye igjen til å drifte bydelen med, med denne budsjett situasjonen. Dette vil igjen gå utover de eldre som må bli sykere for å få sykehjemsplass, tilbud for de unge forringes og andre oppgaver bydelene skal gjøre.

Oslo kommune skylder på at regjeringen tar penger fra Oslo kommune, og gir de til resten av kommune Norge. I tillegg til at finanskrisen skaper tøffere tider. Men de sier ingen ting om at den rød grønne regjeringen har gitt kommune Norge mer penger enn tildiger regjeringer. Mens Oslo kommune har sløst enorme penger ved IKT-skandalen, omgjøring av billettsystemet til Ruter, opprettelsen av sykehjemsetaten, og nå utbygging av den nye Holmenkollen.

Nordre Aker Fagforening misunner ikke bydelspolitikerne som i de 15 bydelene må gjøre de ulike kuttene rundt i Oslo kommune for å komme i balanse. Vi ønsker de lykke til med arbeidet og håper de svakeste fortsatt får det tilbudet de hadde i 2008, også i 2009. Vi ser denne jobben blir ikke lett. Byrådet skyver den vanskeligste jobben sin til bydelspolitikerne. Vi håper lokal politikerne gjør opprør mot budsjettforslaget så vi får tilført mer penger til brukerne av Oslo kommune.

Ingri Bjørnevik

Nordre Aker Fagforening

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse