– Byrådet demonterer Osloskolen

Saida Begum, fraksjonsleder for utdanning, Oslo Høyre. FOTO: OSLO HØYRE

KOMMENTAR: I motsetning til AP-byrådet velger Høyre å fullfinansiere alle skoleplasser både i grunnskolen og i videregående opplæring allerede i 2017, skriver Saida Begum.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

For Høyre er Osloskolen den aller viktigste prioriteten i årene som kommer, og derfor bevilger vi 61,4 millioner kroner mer til Osloskolen i vårt budsjettalternativ for 2017. I motsetning til AP-byrådet velger Høyre å fullfinansiere alle skoleplasser både i grunnskolen og i videregående opplæring allerede i 2017.

Høyre viderefører suksessoppskriften til Osloskolen ved å sette inn mer undervisningstid til elevene, og ved å styrke undervisningstilbudet i grunnleggende ferdigheter i basisfagene matte, norsk og engelsk. Samtidig setter Høyre inn tiltak der Osloskolen har utfordringer, f.eks. på yrkesfag hvor frafallet er størst og til styrking av rådgivningstjenesten for å sikre at elevene tar gode utdanningsvalg. Med Høyres alternative budsjett blir det mer penger til læring.

Nordre Aker vil få over 1000 flere elever de neste ti årene og befolkningsveksten må møtes offensivt, skrev skolebyråd Tone Tellevik Dahl 08.11.

Hvorfor velger AP-byrådet da å kutte budsjettet til Osloskolen med 48,9 mill.kr i sitt budsjettforslag for 2017, og legger opp samlede skolekutt på en halv milliard i langtidsbudsjettet for perioden 2017-2020? Byrådet velger også å avvikle en kommunal styrkingstime i 5.–7. trinn. Disse kuttene i elevenes undervisningstilbud omtaler Tellevik Dahl som offensiv skolepolitikk. Det sier dessverre noe om byrådets ambisjoner for Osloskolen.

Oslo kommune får 955 millioner mer i året av den borgerlige regjeringen. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 har Høyre foreslått å gi Oslo 36,5 millioner kroner for å intensivere arbeidet med tidlig opplæring i skolen. I tillegg får Osloskolen 85 nye lærere som et resultat av den borgerlige regjeringens bevilgninger.

Der hvor Høyres skolebyråder hele tiden kjempet i motbakke mot den rødgrønne regjeringen, får AP-byrådet i stedet god drahjelp av en borgerlig regjering. Byrådet har også økt sine inntekter ved å legge opp til en stadig høyere skattelegging av folk gjennom eiendomsskatt i sitt budsjett, men det kommer ikke Osloskolen til gode. At Tellevik Dahl selv med større økonomisk handlingsrom enn noen gang tidligere velger å kutte i Osloskolen er både uforståelig og visjonsløst.

Når byrådet nå velger å demontere Osloskolen ved å gå bort fra satsingen på grunnleggende ferdigheter i basisfag og kutte i elevenes undervisningstid, så vil det særlig ramme de svakeste elevene. Det er et stort skritt i feil retning. En god skole er helt avgjørende for å ruste elevene og Oslo for fremtiden. Derfor vil Høyre alltid prioritere skole.

Delta i debatten! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse