ANNONSE
Annonse

Bytt til private!

Det er trist å lese gang på gang, hvordan intet fungerer, når det gjelder hjemmehjelpytelser fra bydelen til såpass gamle mennesker som fru Løkser. Je...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2009 kl 09:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Det er trist å lese gang på gang, hvordan intet fungerer, når det gjelder hjemmehjelpytelser fra bydelen til såpass gamle mennesker som fru Løkser. Jeg var i nesten ett år i samme situasjon, hvor - spesielt under ledelsen av den siste lederen - fungerte stort sett, med få unntak, intet. Det hendte, at jeg, som en av disse dagene fyller 85 år, ikke hadde fått hjemmehjelp i fem, tom. seks uker, når «min» dag falt på en helg, neste gang var det sykdom og neste ingen vikar å oppdrive. Og hver gang 14 dager imellom.

Jeg skrev brev, til ingen nytte. Telefonoppringninger rundt kl. 0800 dagen jeg skulle få hjelp og ikke fikk, fortsatte temmelig regelmessig og pålitelig å komme: ingen help idag...

Etter Bydelens egen bestemmelse skulle alle som en eller flere ganger ikke får hjelp, få erstatning i form av gratis hjemmehjelp neste gang. Det har jeg altså aldri fått.

Fru Isaksen og andres forklarinrger om at de som trenger hjelpen mest, får den, etter grundige overveielser hvem det skulle bli, stemmer ikke helt. Jeg fikk en gang forklart, at det var en eldre mann som ikke hadde mat i huset og min hjemmehjelp måtte gå og handle for ham. Det er naturligvis patetisk, til slike oppdrag har vi Frivillighetssentralen og eldresentret på Kjelsås. Den første handler for folk, den andre leverer ferdige middager der det trengs, det er bare å ringe.

For snart ett år siden byttet jeg så til et privatselskap som har avtale med Kommunen, og det har fungert perfekt siden. Min hyggelige hjemmehjelpen rekker mye på den tiden jeg har fått tildelt, kommer alltid presist, hvis ikke, så får jeg en kompetent vikar, men det er sjeldent nødvendig. Mine brev til Kommunen er fortsatt ubesvart.

Fru Løkser, bytt til private! Lykke til!

Olga Portheim

Grefsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse