Brillebloggen: De «skjulte» optiker-heltene

BRILLEFINT TEAM: Optiker og faglig leder, Trine Johnsen, leder optikerne under årets eyecamp i Zanzibar. F.v.: Trine Johnsen, Nina Hoang, Lise Viola Haraldstad, Bjørnar Alsvik og Isabell Nguyen. FOTO: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Store smil kommer frem når brillene er på plass, og det er optikernes fortjeneste at vi lykkes med årets hjelpeaksjon på Zanzibar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2018 kl 09:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 4

I dag dukket det opp mange personer med behov for sterke styrker på brillene. Støvskyen har knapt lagt seg etter at vi har parkert minibussen, før vi får øye på den store folkemengden som allerede har samlet seg utenfor den lokale helseklinikken. Ute av den behagelig luftkondisjonerte bussen, møter en vegg av varme oss – med 35 stekende varmegrader!

Høy luftfuktighet gjør at det nærmest er som å tre inn i en gedigen badstue og klærne klistrer seg til kroppen. Landsbyen heter Chwaka og ligger en time fra den siste landsbyen vi var i: Mahonda.

I nytt og ukjent terreng setter optikerne, med Trine Johnsen i spissen, opp stasjonene som skal betjene nærmere 300 personer. Det jobbes på spreng og etter kort tid er det optiske utstyret rigget klart og brillestyrkene plassert i riktig rekkefølge. Nå kan hele landsbyen bare komme.

Optikerne vil i likhet med resten av teamet, hjelpe flest mulig og har virkelig lidenskap for visjonen om at alle skal ha krav på god øyehelse. Den holdningen bærer de spesielt med seg under «Gi syn til Tanzania».

Se bildet større

FIKK SJEKKET SYNET: Også de ansatte på hotellet vårt får nyte godt av brillene som er gitt av kunder i Norge. Her er det optiker Isabell Nguyen hos Specsavers Grensen som tester synet hos personalet på hotellet. FOTO: Morten Bendiksen

Samtidig må de ikke glemme å drikke nok vann og ta vare på seg selv også. Det er imidlertid fort gjort å glemme når de vil hjelpe flest mulig av de trengende til Specsavers-eyecampen. Derfor er lunsjen et veldig kjærkomment avbrekk, og en fin anledning til å oppsummere dagen så langt. Med de dyktige og standhaftige optikerne ser vi faktisk ut til å sette ny rekord for antall synstester i «Gi syn til Tanzania» og er spente på det endelige resultatet når uken er omme.

BRILLEBLOGGEN 2018:

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse