DEBATT: Bruk bytteboden på Grefsen

Gjenbruk er flott og nyttig. Vi skulle hatt mye mer av gjenbruk. Gjenbruk er miljøbevissthet. Gjenbruk gjør også at vi kan bruke ressursene våre bedre...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2010 kl 12:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Gjenbruk er flott og nyttig. Vi skulle hatt mye mer av gjenbruk. Gjenbruk er miljøbevissthet. Gjenbruk gjør også at vi kan bruke ressursene våre bedre og til mer.

På bystyremøtet onsdag 21. april foreslo Rødt at det skal være bytteboder på gjenbruksstasjonene og nevner en slik byttebod på Grefsen minigjenbruksstasjon. Hvorfor går KrF mot dette forslaget når vi er så for gjenbruk?

Renovasjonsetaten har satt opp bytteboden på Grefsen uten et eneste bystyrevedtak, og dette er nettopp KrFs poeng. Det trengs ikke noe bystyrevedtak for at Renovasjonsetaten skal sette opp bytteboder på gjenbruksstasjoner og andre steder der de arbeider. De kan allerede gjøre det, og KrF vil gjerne oppfordre dem til å fortsette med dette. Det som nå trengs, er at folk på Grefsen og andre steder benytter seg av tilbudet med bytteboder og slik bidrar til at renovasjonsetaten finner det nyttig å sette opp flere bytteboder på gjenbruksstasjoner over hele byen.

Rødt vil også lage gratis byttebutikker i sentrum. Slike butikker er kanskje gratis i Rødts ører, men det vil ikke være gratis for kommunen. En butikk må ha lokaler som koster. Den må ha personale som skal ha lønn på skikkelig vis osv. Det er ikke gratis.

Mange frivillige arbeider med gjenbrukstiltak. Fretex er et godt eksempel, som også gir jobb og arbeidstrening til mennesker som trenger det. Flere må gjerne drive med gjenbruk, og KrF oppfordrer byrådet og kommunale etater til å være positivt innstilt til slik virksomhet. Men KrF ønsker ikke at såkalt gratis byttebutikker drevet av kommunen skal ødelegge for slike frivillige tiltak.

Aud Kvalbein

varaordfører i Oslo (KrF)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse