Demokratiske prosesser?

Raymond Johansen på scenen under folkemøtet i Rådhuset 9. mai. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Det var folkemøte i Rådhuset 9. mai. Det var et bra tiltak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2017 kl 17:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Borgerne skulle få si sin mening om den nye Kommuneplanen. Disse var det mange av, og spesielt ble det uttrykt sinne når det gjelder rasering av småhusområdene i byen vår.

Politikerne fra Byrådet var lydhøre. I hvert fall tilsynelatende. For hvor mye filtrerte de vekk fra det de egentlig ikke ville høre? Og la de merke til kommentaren fra salen om at det å gi rett til medvirkning faktisk forplikter?

En annen deltaker minnet om Arnulf Øverlands ord: Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.

LES OM MØTET: – Hva står på spill når byen blir tettere?

Raymond Johansen åpnet med å fortelle at han selv bor i villa. Hyggelig det, men det skal visst ikke være andre villaeiere forunt, som f. eks. på nedre Grefsen og i andre småhusområder. Her henger trusselen om sanering av folks hjem over barn, unge og gamle, og skaper en enorm engstelse i det som Byrådet sier skal være en trygg by!

Det er uforståelig at byens småhus i tre skal trues og ødelegges for å bygge mer og mer i betong – i høyden. Kanskje noen har blitt for høye på seg selv? Politikerne holder stadig fast på teorien om at Oslo skal oversvømmes av folk i årene fremover, til tross for at mange prognoser peker på det motsatte.

Vi har stor forståelse for at en by er i endring, og at man må planlegge for fremtiden. Men det må gjøres med innsikt, kunnskap og fornuft. Ikke med fastlåste mantraer om knutepunktfortetning og løsninger som er alt annet enn miljøvennlige og grønne: Hugge ned trær, fjerne grøntarealer, rive velholdte hus, oppløse gode lokalsamfunn, glemme biologisk mangfold og historie, og ikke minst – skape engstelse og redsel hos dem som vilkårlig rammes.

I Aftenposten 9. mai kunne man lese at dess mindre demokrati i et land, desto høyere bygninger. Det burde kanskje vårt Byråd legge seg på sinne – de som stadig fremstår som demokratiets forsvarere!

Vigdis Dahlseide
Styremedlem, Grefsen og Disen Vel

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Planlegger folkemøte med plass til 150 mennesker for bydeler med 130.000 innbyggere

«Nå må vi bremse veksten og ta vare på småhusområdene i Oslo»

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse