Demokratiske prosesser?

Demokratiske prosesser?

Raymond Johansen på scenen under folkemøtet i Rådhuset 9. mai. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Det var folkemøte i Rådhuset 9. mai. Det var et bra tiltak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2017 kl 17:02

ANNONSE
Annonse
 

Borgerne skulle få si sin mening om den nye Kommuneplanen. Disse var det mange av, og spesielt ble det uttrykt sinne når det gjelder rasering av småhusområdene i byen vår.

Politikerne fra Byrådet var lydhøre. I hvert fall tilsynelatende. For hvor mye filtrerte de vekk fra det de egentlig ikke ville høre? Og la de merke til kommentaren fra salen om at det å gi rett til medvirkning faktisk forplikter?

En annen deltaker minnet om Arnulf Øverlands ord: Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.

LES OM MØTET: – Hva står på spill når byen blir tettere?

Raymond Johansen åpnet med å fortelle at han selv bor i villa. Hyggelig det, men det skal visst ikke være andre villaeiere forunt, som f. eks. på nedre Grefsen og i andre småhusområder. Her henger trusselen om sanering av folks hjem over barn, unge og gamle, og skaper en enorm engstelse i det som Byrådet sier skal være en trygg by!

Det er uforståelig at byens småhus i tre skal trues og ødelegges for å bygge mer og mer i betong – i høyden. Kanskje noen har blitt for høye på seg selv? Politikerne holder stadig fast på teorien om at Oslo skal oversvømmes av folk i årene fremover, til tross for at mange prognoser peker på det motsatte.

Vi har stor forståelse for at en by er i endring, og at man må planlegge for fremtiden. Men det må gjøres med innsikt, kunnskap og fornuft. Ikke med fastlåste mantraer om knutepunktfortetning og løsninger som er alt annet enn miljøvennlige og grønne: Hugge ned trær, fjerne grøntarealer, rive velholdte hus, oppløse gode lokalsamfunn, glemme biologisk mangfold og historie, og ikke minst – skape engstelse og redsel hos dem som vilkårlig rammes.

I Aftenposten 9. mai kunne man lese at dess mindre demokrati i et land, desto høyere bygninger. Det burde kanskje vårt Byråd legge seg på sinne – de som stadig fremstår som demokratiets forsvarere!

Vigdis Dahlseide
Styremedlem, Grefsen og Disen Vel

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Planlegger folkemøte med plass til 150 mennesker for bydeler med 130.000 innbyggere

«Nå må vi bremse veksten og ta vare på småhusområdene i Oslo»

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse