Den neste store velferdsreformen

Her i landet har vi relativt små forskjeller mellom fattig og rik. Likevel er det på ett område fortsatt stor forskjell her i landet. Det er forskjell...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Her i landet har vi relativt små forskjeller mellom fattig og rik. Likevel er det på ett område fortsatt stor forskjell her i landet. Det er forskjellen på de som tør å smile og de som ikke gjør det; de av oss som har råd til å gå til tannlegen og de som ikke har det.

I følge Statistisk Sentralbyrå har tannlegeprisene steget med 70 prosent siden det ble fri konkurranse på tannhelsetjenester i 1995. Mer enn én million nordmenn har ikke vært hos tannlegen det siste året – og 60 prosent av dem oppgir økonomi som årsak. Det er med andre ord ikke et lite problem vi står overfor. Det er et samfunnsproblem.

Nordre Aker Fagforening mener den rødgrønne regjeringen må jobbe for å utvide velferdsstaten. Vi må ha en visjon om hva velferdssamfunnet skal være – og hva det skal bli. I de siste fire årene er det blitt bygd barnehager – i de neste bør det bygges bruer og fylles hull i munnhuler over det ganske land.

Den rødgrønne regjeringen har gjort noe i denne perioden, som å heve aldersgrensen for fri tannlegehjelp. Men nå er det på tide å trøkke til. Vi vil ha frikort på tannhelsetjenester. I praksis betyr det at om du bruker mer enn 1600–2000 kr et år på tennene dine så skal resten av behandlingen være gratis.

Valget 14. september står mellom dem som vil at vi skal løse felles utfordringer i fellesskap, og dem som mener vi skal løse felles utfordringer hver for oss.

En rødgrønn tannhelsereform vil gjøre det valget tydeligere.

Ingri Bjørnevik

Nordre Aker Fagforening

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse