ANNONSE
Annonse

– Det å ha angst er ikke moro

Runar Daniel Walstad, her ved Maridalsvannet. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Jeg gråt i drosjen på vei hjem, jeg er lei av å føle meg annerledes og vil tilbake til ett mer normalt liv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 08:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Norsk Folkehelseinstitutt, ved seniorforsker Kristin Gustavson, forteller at det er vanskelig å vite hvor mange som sliter med angst eller depresjon, men at det antas at rundt 25 prosent av befolkningen får en angstlidelse i løpet av livet, mens rundt 20 prosent vil få depresjon. I løpet av 12 måneder vil om lag 15 prosent ha en angstlidelse og om lag 10 prosent depresjon. Nyere forskning kan tyde på at det undervurderes hvor mange som får psykiske lidelser i løpet av livet, og at de fleste kanskje må regne med å oppleve en eller flere perioder med angst eller depresjon. Det er imidlertid store forskjeller på hvor alvorlig rammet folk blir av disse lidelsene.

Det å ha angst er ikke moro. Det syns ikke, men jeg isolerer meg og blir "borte" fra omverden. Det startet i byen i går, og har enda ikke gitt seg.

Dagen ble alt annet enn planlagt. Sesongkort til Valle (Vålerengas nye stadion, journ.anm.) er ordnet, har gledet meg i flere dager til denne dagen.

Så kom angsten og ødela alt. Det er synd man ikke kan se det, for det er vanskelig å forstå det når man ikke har det.

Kroppen min har mye skader, og psyken har fått kjørt seg. Selv om livet er psykisk bra nå, så kommer desverre angsten og andre ting i veien.

Ønsker bare å være frisk, kunne gå på fastjobb og ha smertefrie dager, men desverre er det motsatt. Man står på, gjør så godt man kan, og tar det deretter!

Jeg gråt i drosjen på vei hjem, fordi jeg for det første ikke hadde kontroll denne gangen på angsten og fikk ett stort anfall, samt at jeg er lei av å føle meg annerledes og vil tilbake til et mer normalt liv.

Om det skjer vites ikke, men man prøver så godt man kan.

Dagen tilbringes hjemme til det går over. Det blir alltid bedre når angsten slipper.

Jeg skriver dette for å hjelpe dere andre med å forstå hvordan ting er, og for å fortelle dere at det er ikke noe galt dere har gjort eller sagt, om jeg trekker meg unna, eller isolerer meg bort fra omverden.

Runar Daniel Walstad
Kjelsås

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse