Kommentar: «Det borgerlige byrådet forrådte velgerne sine»

Deler av småhusbebyggelsen på nedre Grefsen, sett fra Storokrysset. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Det borgerlige forrige byrådet med Høyre i spissen, har forrådt sine velgere og beboere på Grefsen ved udemokratisk og kynisk opptreden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2016 kl 09:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

At byens politikere i det hele tatt kan foreslå å sanere et miljøvennlig, velfungerende og velholdt småhusområde som nedre Grefsen er umulig å forstå. Det er helt uakseptabelt, og vitner om skremmende politiske holdninger til hva slags by vi vil risikere å få.

Om lokaldemokratiet

At historieløse og kyniske politikere også velger bort demokratiske spilleregler i prosessen for å få vedtatt et forslag til sanering av folks hjem, gjør det enda farligere. Er «lokaldemokrati/bydelsdemokrati» bare fyndord uten mening for visse politikere?

Det vi trenger nå, er full støtte og innsats fra alle partier i BU i Nordre Aker, og en erkjennelse av at vedtaket var uheldig, og vi må få en rask omgjøring av vedtaket i Byrådet.

LES OGSÅ: Beboeraksjonen mobiliserer bredt foran BU-møtet 31. mars

Fordi

Av det som har fremkommet av prosessen hittil i Nordre Aker Budstikke, synes det som om alle de borgerlige partiene i det forrige byrådet fullstendig har neglisjert de lokaldemokratiske spillereglene som vi i Norge er stolte av.

Når byrådet ikke fikk inn noen kommentarer til planforslaget fra bydelen, må de ha forstått (hvis de ville) at dette ikke var behandlet slik det skulle.

Noe av det verste politikere kan gjøre, er å ta fra folk hjemmene, tryggheten og fremtidstroen. Til tross for dette alvoret for mange tusen beboere på Grefsen, har man altså valgt å kuppe beslutningsprosessen, f.eks. ved å utelate ordet «Grefsen» både i «brainstormingen» og i planteksten.

Dersom vedtaksprosessen i bydelen og byrådet ikke har blitt korrekt gjennomført, bør vedtaket bare av den grunn kjennes ugyldig!

Resultatet er rått kynisk

Hadde det ikke vært for en meget prisverdig avsløring i «Talefoten», bydelens menighetsblad, etter innlegg av grefsenbeboer Haavard Nordlie, ville vi fremdeles ha vært uvitende om disse destruktive beslutningene!!!

LES BAKGRUNNEN: Frykter sanering av småhusområdet på nedre Grefsen

Dette er et klart bevis på viktige mangler rundt informasjonsplikten, og prosessen må ha vært fullstendig feil.

Ingen av de mange tusen berørte beboerne på nedre Grefsen har fått vite at deres hjem og hus er uønsket i bydelen, og at det er planlagt sanering ved hjelp av umenneskelig «utfrysningstaktikk», slik at de som ikke vil selge, blir boende i skyggen, inneklemt mellom høye blokker, til de ikke holder ut mer i sine forhatte «eplehager» (det nye politiske fy-ordet). I beste kommunistiske stil.

Fullstendig uvitende om denne kynismen fra politikere i Oslo, har mange nyinnflyttede småbarnsfamilier og andre nylig investert i boligkjøp, utbygging, modernisering og forbedringer av hus i god tro på en trivelig fremtid på Grefsen. Mange av disse sitter med en betydelig gjeld, basert på langsiktig investering og bevaring av et flott bomiljø. Nå har deres hjem plutselig blitt politisk uglesett og adskillig mindre verd. Mange vil kunne bli ruinert.

Det er klart man føler seg forrådt og fanget i en felle! Hvor har det blitt av anstendigheten?

Alle kan imidlertid gjøre feil. Nå er tiden inne til å rette opp feilen, innen ubotelig skade har skjedd!

Siden de borgerlige partier ikke lenger har makt i byrådet til å rette opp i galskapen alene, håper jeg det rødgrønne byrådet har mer forståelse for medmennesker, kultur og bymiljø enn det borgerlige byrådet hadde, og vil ta nedre Grefsen ut av utbyggingsplanen snarest.

Ragnar Skjærstad
Beboer nedre Grefsen

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse