«Det er i menneskets natur å velge korteste vei»

Da Nordre Aker Budstikke var ved trappa fra Maridalsveien og ned mot Nydalen videregående skole og Nydalen-området fredag morgen, var det flere som brukte snarveien likevel, til tross for bratt, og ikke minst glatt. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KOMMENTAR: – Vi ber om at trappen gjøres i en slik stand at den kan benyttes hele året og bli enda mer hyggelig å benytte, slik at vi kan gledes oss over hvitveis og fuglesang gjennom det lille skogsholtet som finnes rett inn fra travle Maridalsveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 13:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Mandag 22. januar ble trappen mellom Maridalsveien og Nydalen videregående skole sperret som følge av en ulykke i trappen.

Den enkle, men sjarmerende tretrappen blir daglig benyttet av beboere og arbeidende i nærområdet og er og har vært en viktig forbindelse mellom Tåsen og Nydalen i mange år. Trappen skaper rask og god tilgang til tilbudet i Nydalen, eksempelvis Nydalen T-bane, busstilbud, treningssentere, dagligvarebutikk, lege, tannlege, frisør, Vinmonopolet, apotek, BI, Nydalen videregående skole osv.

Trappen er videre et godt alternativ til asfaltfortau og biltrafikk, og nabolaget savner den!

Vi har forståelse for at Bymiljøetaten ikke har mulighet til å vinterdrifte alle Oslos stier, gangveier og ferdselsårer i park- og friområder, men det er vel alltid rom for unntak og å utvise skjønn?!

Slik snarveier vil danne seg til tross for forbud og gjerder. Det viser stien ved siden av trappen som tråkkes når trappen er for farlig.

Tretrappen har vært i dårlig forfatning i flere år. Den blir stadig skjevere og har flere løse plankebord. Og trinnene er glatte året rundt – på vinterstid på grunn av snø og is, om sommeren på grunn av snegler og om høsten på grunn av vått løv.

Ja, det er mulig å gå omveiene via Nydalen Bruks vei eller Nygårdsveien. Men det ligger i menneskets natur å velge korteste vei og sperringen av trappen overholdes derfor ikke.

Vi ber om at trappen gjøres i en slik stand at den kan benyttes hele året og bli enda hyggelige å benytte, slik at vi kan gledes oss over hvitveis og fuglesang gjennom det lille skogsholtet som finnes rett inn fra travle Maridalsveien.

Nabolagets idylliske tretrapp er stengt og vi fortviler!

Styret i Nygård borettslag

Delta i debatten. Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse