«Det er vel ikke lov å kjøre fortere enn fartsgrensen selv om det er glatt?»

KOMMENTAR: Vi ser daglig grisekjøring i Lachmanns vei, en skolevei for veldig mange barn ved Kjelsås skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2018 kl 20:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Vi ser til daglig kjøring med alt for stor fart i Lachmanns vei – spesielt i bakken opp fra Langsetløkka og videre opp mot krysset Solemskogveien og Lachmanns vei. Fartsgrensen er 30 km/t i veien.

Så vidt jeg vet gir Vegtrafikkloven ingen dispensasjon til å kjøre fortere enn fartsgrensen fordi det er glatt, for å komme opp en glatt bakke. Men vegtrafikkloven stiller krav om at bil skal være skodd etter forholdene.

Med andre ord – klarer ikke store biler eller små biler å komme opp bakken i normal fart må de bytte «sko», eller sjåføren må ta seg arbeidet med å legge på kjetting.

Senest i går (journ. anm. tirsdag) ettermiddag observerte jeg en lastebil ta fart nede ved Langsetløkka for å komme opp bakken.

Alle som ferdes i Lachmanns vei settes i fare ved slik kjøring.

Vi har ingen ønsker om å sette kjepper i hjulene for arbeidet som folk må utføre, hverken utbygging av vei eller utbygging av boliger. Men vi forventer at andre – både myke og harde trafikanter – skal kunne ferdes i Lachmanns vei uten fare for å bli kjørt ned!

Lachmanns vei er skolevei for mange barn ved Kjelsås skole. I disse tider kanskje for ekstra mange barn, siden både Myrerskogveien og Osetbakken (nederste del av Lachmanns vei) er stengt for gjennomkjøring.

Ekstra aktpågivende kjøring bør være påkrevet.

Eivind Bogerud,
beboer i Lachmanns vei

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med REN, som svarer følgende:

Våre ansatte skal selvsagt overholde trafikkreglene. Renovasjonsbilene er store og tunge og krever ekstra aktsomhet. At bilene må rygge noen meter slik at man får opp en viss marsjtakt og får i gang giret, er imidlertid ikke helt uvanlig på vinterføre. Når jeg ser på videoen, ser det ikke ut som om bilen kjører over 30 km/t, men jeg skal ikke argumentere mot øyenvitneskildringer. Jeg ser ikke om bilen har kjetting, så som sagt må vi snakke med renovatørene før jeg kan si noe håndfast.

Skriver informasjonsansvarlig Jørgen Bakke Fredriksen i en mail til nab.no.

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse