ANNONSE
Annonse

Kommentar:

Det som kan bli en absurd sesong

Det bli en rar sesong for Lyn-supporterne om klubben deres nektes opprykk. Foto: FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Dersom forslaget om nytt seriesystem blir vedtatt under forbundstinget i slutten av februar, kan det bli en merkelig sesong for Lyns 3.divisjonsspillere, og deres supportere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2016 kl 16:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

I forslaget ligger det at antall avdelinger i 3.divisjon skal halveres. Dermed vil det ikke bli opprykk fra 3.divisjon i årets sesong.

Etter fjorårets triste sortie fra 2.divisjon er Lyn mildt sagt opprykkskåte. Å gå til en ny sesong hvor man ikke kan rykke må i så fall bli en absurd følelse.

Lyn-trener Tresor Egholm mener dersom forslaget om nytt seriesystem blir vedtatt under forbundstinget i slutten av februar, blir det en merkelig sesong for Lyns 3.divisjonsspillere, og deres supportere. I forslaget ligger det at antall avdelinger i 3.divisjon skal halveres. Dermed vil det ikke bli opprykk fra 3.divisjon i årets sesong.

LES OGSÅ: De ble årets navn

Etter fjorårets nedrykk er Lyn mildt sagt opprykkskåte. Å ikke få lov til å rykke opp kan i så fall bli en gigantisk nedtur. Lyn-trener Tresor Egholm uttrykker at dette endrer forutsetningene totalt foran seriestarten. Budsjettene for 2016 er allerede spikret.

Jeg tror neppe Lyn blir nødt til å kjempe mot nedrykk. Men om opprykksmuligheten forsvinner blir det hele en merkelig affære. Og ikke ha noe å spille for skaper ikke akkurat bra fotball.

LES OGSÅ: Rekord-salget på Tåsen

Seriesystemene i norsk fotball har blitt endret mange ganger de siste 50 til 60 årene. Endringene har vært nødvendige for å tilpasse seg utviklingen av sporten, tidsånden og hva publikum vil ha. Umiddelbart vil jeg ikke slakte forslaget. Det kan hende at det vil fungere på sikt.

LES OGSÅ: Han har bestemt seg

Men for klubbene som eventuelt vil bli berørt, har jeg stor forståelse for vil føle seg kommet i skvis. For unge lovende spillere er opprykksmuligheter en flott inspirasjon. Og selvfølgelig for hele laget og klubben. Når det er å vinne serien ikke vil bli belønnet med opprykk, går mye av lufta i inspirasjonsballongen ut.

Og det får konsekvenser for blant annet sponsor -og publikumsinntekter.

Selv om endringer er nødvendig med jevne, og ujevne mellomrom er det sjeldent at konsekvensene kan bli så dramatiske.

Undertegnede kan ikke huske sist endringer i seriesystemet førte til at ingen avdelingsvinnere i en divisjon kunne rykke opp.
NFF bør komme opp med en alternativ plan slik at opprykksjagende Lyn ikke blir satt ett helt år tilbake.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse