Kommentar: «Dette ser rart ut, Skeid»

Mange rister på hodet av at Ørjan Valla allerede må gå som Skeid-trener. FOTO: Alexander Synstad

Det dukket opp en trenerkandidat. Dermed var Ørjan Valla ferdig som Skeid-trener etter bare fire måneder. Det er mildt sagt vanskelig å skjønne hva som har foregått i klubbhuset på Nordre Åsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2016 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN: Etter at Skeid nesten klarte et imponerende resultat mot serieleder Tromsdalen, kom beskjeden mandag formiddag. Ørjan Valla var ferdig som Skeid-trener. Riktignok var han midlertidig ansatt. Men han skulle være på Nordre Åsen i ti måneder. Det ble bare fire.

Og det er det flere i Skeid-miljøet som skjønner lite av. Etter sju poeng hittil seiren pluss en svært god cupkamp mot 1.divisjonslaget Strømmen, ble Skeid-hjertene varmere og varmere.

Hittil i sesongen har vi sett en spillergruppe som har måket til i taklingene og som har blødd for hverandre. Motstanderne har fått føle at det er vondt, vanskelig og frustrerende å møte Skeid-guttene.

LES OGSÅ: - Min tid er over

For undertegnede som har fulgt med fra utsiden virker det som om Valla har brukt senvinteren og våren godt. Det virker å være en god stemning, og glød i laget.

For en klubb som ikke kan velge spillere fra øverste, eller nest øverste hylle har man vært nødt til å drille inn en god lagånd.

LES OGSÅ: Hadde Strømmen på gaffelen

Og blande inn en helvetes god innsats. Den har vært imponerende bra. Det er en treners jobb å prente det inn i hodene på spillerne. Utad ser det ut til at Valla hittil har lyktes med det.

Plutselig bestemmer Skeid-styret seg for at Valla-tiden er over. Visstnok har det allerede funnet en kandidat som skal ta over for midlertidige Valla. Altså allerede nå. Seks måneder før Vallas vikariat går ut.

Styreleder Erling Geir Iversen sier at avtalen var at Valla skulle tre til side når den nye treneren var klar.

Noe som Valla på sin side mener aldri lå i avtalen.

Han sier selv han ikke fikk være med i prosessen. Valla mener styret har gått bak hans rygg.

Valla så for seg ti måneder som trener før han skulle gå fra Nordre Åsen.

Undertegnede er selvfølgelig ikke på innsiden i Skeid-systemet. Og det er to sider i denne saken. Vi tar selvfølgelig et forbehold siden vi ikke kjenner til alle prosessene i klubben.

LES OGSÅ: Det er verdt å dra på kamp i ditt nabolag

Men likevel: For meg, Skeid-okser, støttespillere og andre ser dette veldig rart ut. Å erstatte en trener som virker å ha "satt" laget, med en som må begynne på nytt, virker ikke veldig klokt. Spillerne er blitt vant til å forholde seg til Vallas system.

Nå kommer det kanskje et nytt ett. Er det så forbanna smart? Det tror ikke jeg.

Avgjørelsen hadde vært mer spiselig dersom Skeid hadde hatt en svak innledning på sesongen. Men det har faktisk vært motsatt. Til tross for det sure tapet mot Tromsdalen var smilene i ferd med å komme tilbake hos Skeid-patriotene. Slikt er ikke mulig å få til uten at treneren har gjort en god jobb.

Med fortsatt Valla-flyt kunne Skeid gått mot en svært bra sesong. Det virker risikabelt å gamble med at en ny trener skal få til det samme.

Det er lov å håpe at Skeid-styret kommer opp med en god og spiselig forklaring. Foreløpig er det svært få som i det hele tatt vil smake på forklaringene som hittil har kommet.

At Ørjan Valla skulle gå ut av porten på Nordre Åsen med en vond følelse var vel neppe meningen, Skeid-styret?

Alexander Synstad
Journalist

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse