Drømmen om Ullevaal

I forrige uke kom beskjeden jeg vet mange i Lyn ønsket seg, nemlig match mot den gamle storheten Frigg i cupens første runde. Tidligere år har vi spil...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2009 kl 16:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I forrige uke kom beskjeden jeg vet mange i Lyn ønsket seg, nemlig match mot den gamle storheten Frigg i cupens første runde. Tidligere år har vi spilt mot lag fra Nord-Norge som ikke mange kan navnet på, så tørsten etter et skikkelig lokalderby i første runde var i aller høyeste grad tilstedet, og Frigg ble motstander. Bedre kan det ikke bli.

Kun timer etter at oppsettet var offentliggjort, kom første saken på Friggs hjemmeside, og det var en sak det oste kamplyst av.

"Som mobbet lillebror over tid så vokser bare ønsket om å vise storebror hvor skapet står", kan man lese på Friggs hjemmeside, og da skjønner man hvor viktig denne kampen er for Friggs spillere og ledere. I hvert fall for noen. For Frigg har en spiller som er medlem av Bastionen, og som har jobbet som frivillig på Lyns hjemmekamper, og for han blir denne dagen helt spesiell.

Det er nok utvilsomt en stor dag for Frigg, og jeg vet enkelte i Friggs miljø ikke har Lyn som favorittklubb, men dette gjelder nok for dem som tilhører den eldre garde. For brorparten av Friggs spillere i yngres avdeling har Lyn som favorittlag, og det vet jeg etter at jeg har vært med Lyns spillere på Frigg cup i mange år, der vi har delt ut billetter og skrevet autografer til krampa har tatt oss. Men på søndag heier de nok på Frigg, og hvem kan klandre dem.

Derfor bør alle som er glade i Oslo-fotballen, kjenne sin besøkelsestid på søndag, og ta turen til Bislett Stadion. Løser du billett og handler i kiosken, betyr dette verdifulle inntekter for Frigg, og for hvert enkelt menneske på stadion så øker det bare opplevelsen for begge lags spillere. Frigg-Lyn på Bislett stadion har en viss klang i fotball-Norge, og det begynner å bli altfor lenges siden sist. Forrige gang lagene møttes på Bislett var i 2001, og da holdt Frigg oss til ekstraomganger. Dessverre for dem, og heldigvis for oss, så orket vi det lille ekstra, og vant dermed 5

— 2.

På søndag får de sjansen på ny, men ingen må tro at vi tar enkelt på oppgaven. Vi er helt inneforstått med at Frigg har troen på seier, og at de kommer til å gi 110 prosent er hevet over en hver tvil, så med litt flyt for Frigg, kan kanskje bomben komme her. Jeg tror det ikke, men det ville vært forferdelig arrogant og avfeie det som en usannsynlighet.

Jeg håper jeg ser mange av dere på Bislett på søndag, der man får gjenopplevd en klassiker i norsk fotball, der begge lag deler samme drøm.

Drømmen om finale på Ullevaal Stadion.

God helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse