Kommentar: «E18: På høy tid å snu»

E18 ved Framnes, før Filipstad, Oslo. (Creative Commons-lisensiert) FOTO: M.PRINKLE/WIKIMEDIA

E18 er den viktigste enkeltsaken i valgkampen i Oslo, skriver Marianne Borgen (SV).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2015 kl 13:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Stadig flere ser behovet for en snuoperasjon i transportpolitikken i Oslo, og stadig flere engasjerer seg mot utbyggingen av E18 vestover til en enda større forurensingsmaskin. E18 er den viktigste enkeltsaken i valgkampen i Oslo.

Da må også Oslo-politikerne være ærlig med velgerne. «Alle» er nå enige om at planene for en 12-feltsvei ikke kan gjennomføres. Men Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet har alle hender på rattet i Oslopakke 3. Millionene løper til planlegging av monsterveien, med disse partienes velsignelse. Og Arbeiderpartiet i Akershus ivrer som aldri før for veien.

Se bildet større

Marianne Borgen, SV. FOTO: ARKIVFOTO

Men vi kan ikke bygge oss ut av bilkø. SV går til valg med et krystallklart krav om å skrote de eksisterende E18-planene, og å flytte penger til utbygging av ny T-banetunnel, Fornebubane og A-husbane.

Får SV makt i Oslo til høsten, blir det en snuoperasjon i transportpolitikken og miljøpolitikken i Oslo

Flere miljøtiltak må gjennomføres på dagens E18. Også på kort sikt kan og bør det gjøres grep. Stengingen av felt i Smedstadtunnelen og nedgangen i biltrafikk viser en betydelig endringsvilje blant folk flest.

Nå må vi benytte oss av dette mulighetsrommet, og omgjøre et av feltene til et miljøfelt for elbiler, kompiskjøring og varetransport. Det er ingen grunn til å vente på ytterligere utredninger – vi trenger ren luft nå.

I de siste fire åra har bystyreflertallet stemt ned SVs forslag om køprising, sterkere satsing på sykkelveier og mer. Men vi tror folk er klare for disse tiltakene. Får SV makt i Oslo til høsten, blir det en snuoperasjon i transportpolitikken og miljøpolitikken i Oslo.

Marianne Borgen
SVs toppkandidat til Oslo bystyre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse