Mener skiløpere får tåle folk til fots: «Eldre blir slått etter og skreket til»

Å være fotgjenger i marka er ingen spøk, skal vi tro artikkelforfatteren. FOTO: PRIVAT

DEBATT: Skal de eldre måtte vike for unge og spreke skigåere?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2018 kl 14:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nå har dette gått for langt! Enten må det tilrettelegges for gående langs skiløypene, eller kjøres opp egne scooter-traseer som er tilrettelagt gående.

I mine tre år på Korsvoll så har jeg blitt kjent med et lite knippe folk, som bruker skogen på Korsvoll. Hver dag! Uansett vær! Og det er gjørmete der! Vår som høst. Men det ferdes lite folk der. Vi som trosser gjørme, nyter skogens ro og fred.

Når frosten kommer så jubler vi. Men hva skjer når skiløypene kommer? Folk blir slått med skistaver, folk blir skreket til! Og dette er eldre og gamle folk. Som bruker skogen hver uansett føre og vær.

Se bildet større

Vinter på Korsvoll. FOTO: PRIVAT

Min egen hund ble angrepet to ganger av løse hunder rundt Sognsvann, jeg setter aldri mine bein der igjen. Langs Gaustadjordet florerer det av løse hunder. Uavhengig om det er båndtvang eller ikke! Jakthunder må jo få løpe?

LES OGSÅ: Ekstraordinær båndtvang i Oslo på grunn av snøen

Jeg selv har valgt å ikke gå på ski med min egen hund. Med bånd, staver, ski, nedoverbakker og møtende løse hunder så har jeg ikke full kontroll. Og min hund er ikke grei i møte med andre hunder etter å ha bli angrepet rundt Sognsvann.

Både jeg og min hund elsker skogens ro, men å kave seg rundt i snø til midt på låret, hunden må dras opp, fordi den havnet utenfor stien?

Se bildet større

Victoria og hunden er på tur året rundt. I vinter har det vært vanskelig. FOTO: PRIVAT

Dette koker ned til det lille knippet med folk jeg møter på Korsvoll. Hver dag, uansett hver. Og jeg lurer seriøst på hva som har skjedd med tre av dem!

Hvor ble det av den gamle mannen som fikk seg en valp etter at kona døde? Han fant stor glede i å gå på tur med hunden.

Hvor er han gamle trege mannen som var dårlig til beins, som jeg klarte å passere to ganger på en tur?

Hvor er hun eldre damen som gikk fra Korsvoll til Hammeren hver dag?

Har de kastet inn håndkleet? Er de lei av kommentarer og å bli slått av skistaver?

Men, den beste gjengen jeg møter på tur hver dag er tre «middelaldrende» damer. Med hver sin hund. Alltid i bånd. Etter ekstremsnøfallet 9. februar ropte de til meg fra en parallell «sti» i skogen. Lurte på om «min» sti var bedre. Jeg stod med snø til midt på lårene, og måtte svare at «Nei, her var den ikke bedre.»

I dag møtte jeg kun én av de tre. Hun kommenterte at nå var det virkelig håpløse tilstander. Jeg er enig! Rådyrene har evakuert skogen. Ikke ett spor å se fra de rådyrene jeg har sett i hele sommer.

LES OGSÅ: Hundeeiere: Skjerp dere! Flere rådyr bitt og skadet av løsbikkjer

Se bildet større

Mye snø, her fra Korsvoll. FOTO: PRIVAT

Vi som bruker skogen hver dag blir forvist til gangveier. Å gå langs veien! Jeg vet ikke om noen her har fått med seg kaoset i vinter grunnet manglende brøyting, og speilblank hålke?

Men de spreke skiløperne jo frem.

At noen iherdige markabrukere tidvis må se seg evakuert ut i skiløypa i ekstremsnøfall, det får skiløpere tåle! (De suser jo alltid glatt og fort forbi mens de spyr ut kommentarer).

Victoria Sunhill

Markatraver i 15 år

LES OGSÅ: Ble møtt av nedtråkkede skiløyper: – Jeg ble faktisk ganske lei meg!

Elg ble skutt på kirkegården

DELTA I DEBATTEN! Send ditt leserinnlegg til debatt@nab.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse